Buna seara
Am sa va scriu povestea unei mamici si am sa va rog sa-i dati cateva sfaturi,e o sa va citeasca doar ca nu o sa va scrie.
Este o fata de 29 ani,f frumoasa,linistitita,cu mult bun simt,este mama colegei fetitei mele Julia,din septembrie de cand merge July la scoala am ajuns sa ne imprietenim prin intermediul fetitelor,sa-mi povesteasca viata ei.
A fugit de acasa in ziua cand a implinit 18 ani cu un tigan(familia ei nu era de acord),are o fetita superba de 7 ani si acum vrea sa divorteze.
Si-a dat seama ca a facut o mare greseala,sotul ei o bate,la munca nu o lasa,o cronometreaza cand merge la scoala,la paine...,bani ii da cat sa traiasca dupa o zi pe alta...el nu munceste,pleaca seara si vine dimineata(ea nu stie cu ce se ocupa dar banuieste ca nu cu ceva curat si stie ca este un barbat periculos),are un pistol in casa cu care o ameninta de multe ori ca o omoara,este terorizata de el,cu familia ei nu o lasa sa vorbeasca.
Vrea sa divorteze de el dar nu stie cum este mai bine sa faca si ce solutii are,momentan ea nu are servici,nu are nici un ban.Sotul si soacra ei ii spun mereu ca la ei femeia trebuie sa taca si sa suporte totul,mai ales daca are copil.
Ce solutii ar avea?
Eu i-am spus ca variante:
poate merge la politie sa depuna o reclamatie si sa ceara sprijin unui centru pt mamici,poate merge sa stea la familia ei(este mai complicat pt ca mama ei este paralizata si locuieste intr-un ap.cu 2 camere impreuna cu fratele ei,cumnata si un bb de 3 sapt.)sau poate veni sa stea la mine o perioada pana isi rezolva problemele si si-ar reveni dpdv financiar.Sotul meu este plecat in Anglia la munca,am discutat cu el despre ea si mi-a spus ca nu este nici o prob. daca vine sa stea la noi,doar sa nu ma trezesc la poarta cu tiganii,dar el nu stie unde stau eu,nici nu ma cunoaste.
Cum ar trebui sa procedeze?Cam cat ar costa-o actele de divort si eventual un avocat?Ce ar trebui sa faca ca sa fie si protejata de el?
Dupa cate stiu eu ar trebui 2 martori pt divort dar ea nu are pe cine sa aduca,el nu-i da voie sa primeasca pe nimeni in casa,doar familia lui si prieteni dubiosi de ai lui le intra in casa.
Vreau f mult sa o ajut dar nu stiu cum ar fi mai bine,atat pt ea cat si pt fetita.
Ce ar trebui sa faca?Cum ar putea sa scape de el si sa traiasca si ea o viata normala?
va avea nevoie de un avocat care sa u o lase balta la prima infatisare cu acei "colorati".
apoi va avea nevoie de probe ca sa dovedeasca tot ce ati mentionat aici: martori, certificate medico-legale (ptr abuzuri), plingeri la politie, telefoane la 112, etc etc.
daca nu le are nu va putea niciodata sa convinga instanta de aceste aspecte si implicit divortul va fi respins.
o alta mare problemq consta in custodia copilului - este o problema complicata care nu se va rezolva prin fuga impreuna cu acesta. dimpotriva, este infractiune sa dispari cu un copil, chiar daca este al tau - este in mod egal si al celuilalt parinte.
Mergeti cu prietena dv la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si povestiti-le totul.Ofera asistenta tuturor celor aflati in nevoie inclusiv femeilor ca prietena dv.
In subordinea Directiei functioneaza centre pentru femei ca prietena dv, acolo poate fi primita impreuna cu copii ei si i se va acorda asistenta juridica gratuita si sprijin pentru eliberarea de acea persoana si pentru a trai in siguranta.
Divortul nu i se va respinge si de asemenea domnule avocat daca pleaca cu copilul nu este considerata infractiune.
Azi a depus actiunea de divort si a plecat acasa,impreuna cu fetita, la familia ei.
Problema este ca a programat-o tocmai in septembrie pt prima infatisare.
Sotul ei inca nu stie nimic pt ca nu era acasa,credeti ca ar trebui sa faca o reclamatie la politie,preventiv,ca sa nu aiba probleme?
Nu trebuie sa faca nici o reclamatie..asta suna cam asa "ma reclam singura".
Ar trebui doar sa-si anunte sotul de decizia luata si atat.
In privinta termenului, sa formuleze o cerere de preschimbare a termenului de judecata.
In privinta motivarii acestei cereri este indicat sa apeleze la un avocat in cazul in care nu are unul angajat.
Multumesc pt raspuns.
Ma refeream la o reclamate impotriva lui,ca sigur o sa mearga dupa ea si sa nu aiba familia ei probleme
Are o avocata si azi au bagat dosarul la urgenta,dar i s-a spus ca sunt f multe dosare si nu se poate mai devreme....Ar trebui sa schimbe avocata?
Avocata i-a spus ca daca a depus cererea de divort poate parasi domiciliul impreuna cu copilul.