avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suucesiunea se poate deschide si in alta parte???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suucesiunea se poate deschide si in alta parte???

Succsiunea se pate deschide si in alta parte decat ultimul domicilu al de cedatului si unde isi avea acesta bunurile...al??un notar are voie sa accepte asa ceva sa se face succesiune in sectorul ei desi decedatul era in alt sector???:((
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:23, 23 Ianuarie 2011
In Bucuresti nu prea se tine cont de sectoare. Daca vorbim de orase diferite, este altceva.
Succesiunea se dezbate la adresa unde a decedat decuis .
Nu conteaza sectorul , atat timp cat apartine de acelasi judet .
Dispoziţiile art. 13 şi art. 14 Cod procedură civilă reglementează două cazuri de competenţă teritorială absolută, în materie de bunuri nemişcătoare şi respectiv succesiuni.
În ipoteza în care, cele două prevederi legale intră în coliziune, în sensul că bunul imobil ce face obiect al dezbaterii succesorale se află pe raza teritorială a altei instanţe, prevalează dispoziţiile art. 14 Cod procedură civilă.

Art. 14
In materie de mostenire, sunt de competenta instantei celui din urma domiciliu al defunctului:
1. cererile privitoare la validitatea sau executarea dispozitiilor testamentare;
2. cererile privitoare la mostenire, precum si cele privitoare la pretentiile pe care mostenitorii le-ar avea unul impotriva altuia;
3. cererile legatarilor sau ale creditorilor defunctului impotriva vreunuia din mostenitori sau impotriva executorului testamentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se face succesiunea lutierul15 lutierul15 am o sora decedata care are a avut domiciliul in C.I. in jud Satu-Mare,tot acolo a decedat , bunurile si proprietatea care intra in discutie sunt-o livada in ... (vezi toată discuția)
Declinare competenta -judecare iesire din indiviziune DANCAPITAN65 DANCAPITAN65 Tata si sora mea au mostenit in urma decesului mamei un imobil situat in jud. Bacau, eu renuntand la mostenire. Ulterior, introducandu-se pe rolul instantei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire- competenta miky1010 miky1010 Dezbaterea pentru un apartament din Adjud se poate face la Galati? (vezi toată discuția)