Unde s-a strecurat greseala in documentatia cadastrala sau in actul de donatie.Daca acest lucru s-a intamplat la notar se poate solutiona problema la locul incheierii actului de donatie.
in anul 1985 s-a facut mostenirea dupa bunicul,cu nr cadastral gresit.in 1995 tatal meu doneaza partea lui de mostenire,la fel si acast contract facindu-se cu nr cadastral gresit.acest nr cadastral exista pe harta satului,este al unui vecin.eu vreau sa stiu daca se poate ataca actul de donatie.tatal meu a decedat in acelasi an 1995.nu s-a deschis succesiune dupa el,nu am dezbatut nimica.se poate dona ceva ce nu ai?va multumesc mult....nu este considerat nul un act fara date corecte...certe..doamne,ma tot gindesc cum pot sa atac acest act de donatie,caut greseli facute in el
Depinde de tipul erorii.
Eroarea poate sa atraga nulitatea absoluta (de exemplu donatorul a crezut ca dispune de un teren extravilan dar de fapt a donat casa unde locuieste) dar poate sa fie si fara consecinte.
Reveniti cu amanunte
Am publicat cam in acelasi timp.
Nu, in cazul d-voastra eroare privea doar harta, nu teritoriul. Doar erorile asupra teritoriului pot atrage nulitatea. Harta e doar o abstractiune.
pai bine dar ma gindesc asa...daca eu si vecinul avem acelasi numar cadastral ce se intimpla?asupra teritoriului nu cred.partea donata este o parte a curtii,dar fara se se faca o iesire din indiviziune,sau fara sa i se dea o anumita parte. el unde s-a "instalat" a gindit bine.si-a ales chiar la intrarea in curte acolo fiind si o fundatie.nu a cerut parerea nimanui,nu are autorizatie nu are nimica,doar acel contract de donatie.este normal sa se intimple asa ceva?
Greseala cf
nicole852107
buna ziua,in anul 1985 s-a facut mostenirea dupa bunicul cu nr cf gresit.adica cf care il avem noi acum corespunde altei familii.am vazut harta comunei.in 1995 ... (vezi toată discuția)