avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SERVITUTE DE TRECERE ceruta de un concesionar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SERVITUTE DE TRECERE ceruta de un concesionar

Am construit o casa pe un teren concesionat de la primarie.Am solicitat primariei sa mi se stabileasca si servitute de trecere spre imobilul meu ,fiind situat de fapt intr-o incinta ,unde mai avea un punct de lucru si o firma ce a sudat portile si a inchis accesul meu spre imobil. In proces s-a stabilit ca imobilul este intr-un "loc infundat", dar judecatorul mi-a respins cererea de acordare a servitutii, motivand ca "drept de trecere poate cere doar proprietarul fondului dominant ,eu fiind doar concesionar ,deci nu indeplinesc conditia de a fi proprietar ,deci nu am calitate procesuala activa,"reclamantii ar fi trebuit sa fie proprietarii terenului de sub imobil pentru a formula actiunea."Asa ca imobilul a ramas acolo ,fara a putea avea acces nici la el ,nici la teren!!!!Exista o poarta comuna de acces cu a firmei ,dar s-a pus paza. Expertul a propus un alt traseu diferit ,necontestat nici de primarie ,nici de firma si totusi ,,am pierdut procesul si mi-a ramas casa si terenul acolo!!
Ce argumente pot aduce eu in recurs?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Ce drepturi ai asupra unui teren obtinut in urma unui contract de concesiune pe care ai un imobil proprietatea ta? Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Am cumparat un imobil aflat pe domeniul privat al Primariei.Apoi,am concesionat terenul de sub imobil si teren pentru curte ,printr-un contract de concesiune ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala activa Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Am cumparat un imobil ,sub denumirea- in actul de vanzare cumparare \"beci\",preluand prin acelasi act si certificatul de urbanism si proiectul ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu sau fara despagubiri _adi_ _adi_ Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990. A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa) S-a facut in asa fel schita terenului ... (vezi toată discuția)