Buna ziua!
Am cumparat un imobil ,sub denumirea- in actul de vanzare cumparare "beci",preluand prin acelasi act si certificatul de urbanism si proiectul pentru edificarea peste acest "beci" a unui imobil compus din parter si mansarda. Totodata mi s-a transferat si contactul de concesiune a terenului pe care este edificat acest beci ,teren ce apartine Primariei municipiului in care locuiesc . Deci beciul se alfa pe un teren concesionat de la Primarie. Pe acelasi teren se mai afla si alti concesionari si o cladire dezafectata -parasita a unei firme ,administratorul acestei firme a dat dispozitie si mi s-a inchis accesul ,spunand ca trecerea mea trece pe terenul dat firmei spre folosinta. Am deschis actiune prin care am cerut servitute de trecere ,chemand in instanta si firma si Primaria. S-a facut expertiza tehnica si s-a constatat ca noua locuinta edificata de mine peste acel "beci" este "loc infundat" si s-a propus un traseu al drumului de servitute.Nimeni nu a contes- tat expertiza.S-a dovedit ca firma respectiva nu are niciun document sau drept in acea locatie ,ca a pierdut acest drept de folosinta a terenului ,iar cladirea a intrat in patrimoniul Primariei in anul 2008 ,iar ca tot terenul este proprietatea Primariei . Avocatul firmei chemata in proces ,invoca lipsa calitatii procesuale active a mea si cere juratilor sa nu-mi acorde aceasta servitute,motivand ca" reclamantii ar fi trebuit sa fie proprietarii terenului de sub beci pentru a formula actiunea ,astfel,calitate procesuala activa poate avea doar proprietarul fondului -Primaria. "" Drept de trecere poate cere doar proprietarul fondului dominant"
Are dreptate ? Completul de judecata ar putea sa-mi respinga actiunea formulata ? Cum adica eu cer servitute Primariei ,dar de fapt Primaria trebuie sa ceara servitute pentru mine ?Completul de judecata mi-a cerut ca intr-o saptamana sa prezint si eu si avocatul firmei "Precizari". Ce pot scrie acolo?
Nu imi permit avocat ,asa ca incerc sa ma descurc singura cu ajutorul dumneavoastra pentru care va multumesc mult!