avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi ai asupra unui teren obtinut in urma unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi ai asupra unui teren obtinut in urma unui contract de concesiune pe care ai un imobil proprietatea ta?

Am cumparat un imobil aflat pe domeniul privat al Primariei.Apoi,am concesionat terenul de sub imobil si teren pentru curte ,printr-un contract de concesiune de la Primaria locala. Am mai construit -cu autorizatii date de la Primarie si parter si mansarda si o anexa gospodareasca.Ce drepturi am eu?
Ce drepturi imi da acest act de concesiune?Pot avea intr-un proces "calitate procesuala activa"?
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 18:50, 23 Ianuarie 2011
puteti avea calitate procesuala activa privitor la posesia terenului, daca sunteti tulburat in posesie. Nu puteti instraina sau schimba destinatia terenului fara acordul proprietarului.
Multumesc mult!
dar ,revin,am solicitat primariei sa mi se stabileasca si servitute de trecere spre imobilul meu ,fiind situat de fapt intr-o incinta ,unde mai avea un punct de lucru si o firma ce a sudat portile si a inchis accesul meu spre imobil. In proces sa stabilit ca imobilul este intr-un "loc infundat" dar judecatorul mi-a respins cererea de acordare a servitutii motivand ca "drept de trecere poate cere doar proprietarul fondului dominant ,eu fiind doar concesionar ,deci nu indeplinesc conditia de a fi proprietar ,deci nu am calitate procesuala activa,"reclamantii ar fi trebuit sa fie proprietarii terenului de sub imobil pentru a formula actiunea."Asa ca imobilul a ramas acolo ,fara a putea avea acces nici la el ,nici la teren!!!!Exista o poarta comuna de acces cu a firmei ,dar s-a pus paza. Expertul a propus un alt traseu diferit ,necontestat nici de primarie ,nici de firma si totusi ,,am pierdut procesul si mi-a ramas casa si terenul acolo!!
Ce argumente pot aduce eu in recurs?
primaria poate depune in recurs cerere de interventie in interesul dvs, ceea ce v-ar fi favorabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere ceruta de un concesionar Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Am construit o casa pe un teren concesionat de la primarie.Am solicitat primariei sa mi se stabileasca si servitute de trecere spre imobilul meu ,fiind ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala activa Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Am cumparat un imobil ,sub denumirea- in actul de vanzare cumparare \"beci\",preluand prin acelasi act si certificatul de urbanism si proiectul ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: concesionarul terenului are calitate procesuala? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Speta e destul de simpla ....... fostul proprietar solicita retrocedarea terenului pe vechiul amplasament . Terenul este domeniu public al statului in ... (vezi toată discuția)