avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Optiune TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Optiune TVA

Am vandut un teren si o cladire. Voi depune notificarea ulterior vanzarii.
As vrea sa stiu daca cumparatorul va putea solicita rambursare TVA.

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
ContSters185315, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters55280 , utilizator 11:05, 23 Ianuarie 2011
cumparatorul poate solicita rambursarea, dar trebuie sa detina o copie dupa notificare, cel mai tarziu in timpul inspectiei fiscale.
Ati verificat si ati ajuns la concluzia clara ca e operatiune scutita, ca sa depuneti notificare? Intreb, pentru ca de f.multe ori s-a constatat ca panica era nejustificata, deoarece situatiile in care se factureaza cu tva sunt numeroase avand in vedere hatisul prevederilor fiscale in materie de imobiliare... (si nu numai...#-o )
In ce situatie va aflati, mai exact, potrivit c.fiscal?
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
ContSters55280, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva-chirie vlasceanuanca vlasceanuanca SC A a achizitionat o caldire in anul 1998, contract de vanzare -cumparare, unde era soecificat ca pretul include si TVA, CONTABILA DIN VREMEA RESPECTIVA A ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa vanzare imobil mihaelaaonei mihaelaaonei in anul 2007 am vandut un imobil obtinut anterior anului 2007. In 2007, in vederea vanzarii, am facut modernizari, la care am dedus TVA-ul. Pe factura, din ... (vezi toată discuția)