avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxare inversa vanzare imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxare inversa vanzare imobil

in anul 2007 am vandut un imobil obtinut anterior anului 2007. In 2007, in vederea vanzarii, am facut modernizari, la care am dedus TVA-ul. Pe factura, din eroare, am scris taxare inversa in loc de scutit de TVA. In contabilitate nu am facut inregistrarea specifica taxarii inverse 4427=4426 si nici in declaratie. (nu stiu clientul ce a facut).
La o luna am avut control fiscal, ce mi-a ajustat TVA-ul aferent modernizarii pe motiv ca nu am facut notificare la Finante pentru taxare. Deci mi-a ajustat TVA-ul, nu m-a pus sa fac inregistrarea specifica taxarii inverse.
Acum clientul are control si evident ca nu are de la mine notificare.

Care sunt implicatiile financiare pt. client si ce poate face ca acestea sa fie cat mai mici?

Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 07:28, 14 Ianuarie 2011
pai clientul nu are nici o implicatie financiara. el a achizitionat imobilul de la dvs. in regim de scutire tva.
daca vindeati imobilul cu taxare inversa si nu depuneati acea notificare de care bine au spus cei de la inspectie fiscala, atunci clientul trebuia sa prezinte la randul sau notificarea. dar nu era nici o problema daca nu a detinea, pentru ca:
(9) Organele de inspecţie fiscală vor permite, în timpul desfăşurării controlului, depunerea de notificări pentru taxarea operaţiunilor prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, dacă persoana impozabilă a aplicat regimul de taxare, dar nu a depus notificare, indiferent dacă inspecţia fiscală are loc la persoana impozabilă care a realizat operaţiunile prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal sau la beneficiarul acestor operaţiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare activ piciul piciul buna seara, am cumparat in 2007 un apartament pe firma ( sediu) cu taxare inversa - asa scrie pe factura...acum in 2012 pentru recuperarea sumelor cu care am ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Semintele prajite, ambalate, care sunt comercializate in magazine, sunt supuse taxarii inverse? Un magazin a achizitionat in luna decembrie, ... (vezi toată discuția)
O societate platitoare de tva doreste sa vanda 2 imobile vechi. ana.infoserv ana.infoserv O societate platitoare de tva doreste sa vanda 2 imobile vechi (anul 1956) unei alte societati platitoare de tva. La vanzare se va aplica taxare inversa ... (vezi toată discuția)