avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA O societate platitoare de tva doreste sa vanda 2 ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

O societate platitoare de tva doreste sa vanda 2 imobile vechi.

O societate platitoare de tva doreste sa vanda 2 imobile vechi (anul 1956) unei alte societati platitoare de tva. La vanzare se va aplica taxare inversa (art.331 al.2 lit.g Codul Fiscal)?Daca un imobil se vinde in decembrie 2021 si pentru cel de-al doilea imobil se va face un contract de vanzare-cumparare cu plata in ianuarie 2022, venitul acesta se considera venit aferent anului 2021?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ana.infoserv , utilizator 08:12, 9 Decembrie 2021
Fiind imobile vechi vanzarea lor se va face in regim de scutire cf art 292 alin 2 lit f din Codul Fiscal.
Dar ATENTIE daca s-a dedus TVA la achizitia lor sau s-au facut modernizari la care s-a dedus TVA va trebui facuta ajustarea TVA dedus .

Ca sa nu ajustati acel TVA , va trebui sa notificati ANAF ca optati pentru vanzarea lor in regim de taxare si atunci e obligatoriu regimul taxarii inverse de la art 331 alin 2 lit g .
Model de notificare aveti aici : [ link extern ]

Venitul se recunoaste in momentul emiterii facturii in urma contractului autentic ( cand se transfera dreptul de proprietate ) . Nu conteaza cand se face plata.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa vanzare cladiri Sfedu Sfedu Rugamintea mea este sa imi spuneti daca regimul de taxare inversa in cazul vanzarii unei cladiri, este considerat, din punct de vedere legislativ, o operatiune ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa vanzare imobil mihaelaaonei mihaelaaonei in anul 2007 am vandut un imobil obtinut anterior anului 2007. In 2007, in vederea vanzarii, am facut modernizari, la care am dedus TVA-ul. Pe factura, din ... (vezi toată discuția)
Inchiriere partiala imobil gabi_karmen gabi_karmen O societate comerciala platitoare de TVA doreste sa ofere spre inchiriere o parte din cladirea pe care o detine si in care are si sediul. Factura pe care o ... (vezi toată discuția)