avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA vanzare activ
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

vanzare activ

buna seara,
am cumparat in 2007 un apartament pe firma ( sediu) cu taxare inversa - asa scrie pe factura...acum in 2012 pentru recuperarea sumelor cu care am creditat societatea notarul mi-a propus o dare in plata a acestui imobil.
va rog sa ma ajutati sa inteleg ce presupune aceasta ...
adika societatea imi face o factura? cu tva sau fara? eu ca persoana fizica in afara de faptul ca-l inregistrez pe numele meu la taxe si impozite mai trebuie sa fac ceva?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:25, 5 Ianuarie 2012
Constat ca intradevar notarul a avut dreptate cand mi-a spus ca e un subiect delicat si nu multi stiu cu se " mananca" asa ca mine #-o
tranferul dreptului de proprietate asupra imobilului presupune o livrare de bunuri in sensul art. 128 cod fiscal.
apartamentul fiind vechi, factura o puteti intocmi fara tva, fiind o livrare scutita, potrivit prevederilor art. 141, alin 2, lit. f din codul fiscal.
in acelasi timp va trebui sa restituti statului 15/20 din taxa dedusa la momentul achizitiei apartamentului, chiar daca in 2007 livrarea a fost supusa masurilor de simplificare (taxare inversa)
o alta varianta ar fi sa optati pentru taxarea operatiunii si sa emiteti o factura cu tva si astfel nu mai sunteti obligat sa ajustati tva dedusa la achizitie.

faceti calculele si vedeti cum iesiti mai ieftin.
atentie, pretul de vanzare trebuie sa reflecte pretul pietei (art. 11, alin 2 cod fiscal)
Nu inteleg raportul acela privind taxa dedusa... Ca nu s-a dedus nimic... Imi puteti indica unde sa citesc despre asta ?
Va multumesc anticipat
ma refer la taxa dedusa prin aplicarea taxarii inverse 4426 = 4427, cand nu ati platit efectiv tva catre furnizor, considerandu-se ca taxa a fost achitata (autolichidata) - norme de aplicare ale art. 160 cod fiscal.

despre ajustare cititi la art. 149 cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva la casare mijloace fixe romicichi romicichi buna ziua. Am casat in septembrie 2009 un camion care a intrat in ianuarie 2007,avand urmatoarele date: valoare inventar=8500(7143+1357-TVA), amortizare in ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa vanzare imobil mihaelaaonei mihaelaaonei in anul 2007 am vandut un imobil obtinut anterior anului 2007. In 2007, in vederea vanzarii, am facut modernizari, la care am dedus TVA-ul. Pe factura, din ... (vezi toată discuția)
Tva executare silita xtrix xtrix Stiu ca aceasta discutie a mai fost, dar doresc sa evidentiez alte detalii. Asadar, in cazul executarii silite pt. o cladire veche dar care a fost modernizata ... (vezi toată discuția)