avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediul de ingrijirea copilului este considerat ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediul de ingrijirea copilului este considerat vechime in munca si in serviciu?

Buna ziua, sunt profesor angajat la 1 septembrie 2000. In perioada 1 febr. 2007- 1 sept. 2008 m-am aflat in concediul de ingrijirea copilului. In lunile spt. si oct. 2010 salariul meu de incadrare a crescut conform grilei de vechime de 10 ani. In luna nov. 2010 salariul meu a revenit la suma initiala. La contabilitate mi s-a spus ca fusese o gresala ca salariul meu crescuse, deoarece perioada concediului de 1 an si 7 luni nu reprezinta vechime in serviciu, doar in munca. (doar la pensie, nu si acum) In acelasi timp mi s-a spus ca nu trebuie sa restitui acea diferenta pt. cele 2 luni anterioare. La intrebarea mea de a lamuri conform carei legi mi s-a fixat astfel salariul, mi s-a raspuns ca este in conformitate cu legislatia in vigoare. Ori, actualmente am inteles ca legea in vigoare este OUG 148/2005, devenita legea 7/2007 adica acest concediu este considerat vechime in munca si in serviciu. Oare formularea "in serviciu" este compatibila cu exprimarea "la catedra", eu lucrand in invatamant? In ce grila de salarizare ma incadrez: la peste 10 ani vechime, sau sub 10 ani vechime? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bugetar , utilizator 12:31, 23 Ianuarie 2011
Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

Termenul *in serviciu* se refera la functionari publici, pentru dvs aceasta perioada constituie vechime in munca si se are in vedere la stabilirea drepturilor care se acorda in raport cu aceasta vechime.
Prin urmare, dvs va incadrati la peste 10 ani vechime.
Va multumesc mult pt. raspuns, as dori sa stiu cum sa-i fac sa inteleaga acest lucru? Pana acum am fost la contabilitate in scoala si la Inspectorat la inspctorul responsabil cu salarizarea si verbal mi s-a spus ca nu se poate face nimic, ca vechimea mea este doar in munca nu si "la catedra".
Adresati-va MInisterului Educatiei - Directiei de control si juridic ... vedeti care este punctul lor de vedere.
Va multumesc mult pt. aceasta informatie, asa voi face.
vechimea "la catedra" este vechimea efectiva rezultata din prezenta dvs. la catedra..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc floryyy20042003 floryyy20042003 Buna ziua Incepand cu 02.02. 2012 se termina cei 2 ani de CCC intrebarea mea ar fii urmatoarea: Primul salariu pe care il voi primi cum se va calcula??? eu ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil ewantia ewantia Concediul de crestere a copilului este considerat vechime in invatamant sau doar vechime in munca? (vezi toată discuția)