avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament scos la licitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament scos la licitatie

Acum 4 ani unchiul meu a primit in curtea service-ul pe care-l detinea masina unui "amic"; masina nu era adusa pentru o reparatie (nu a avut nici un act de intrare) si doar respectivul nu a vrut sa o lase in drum (nu era propietarul masinii). In noaptea urmatoare service-ul a luat foc si a rezultat ca totul a pornit de la un scurt-circuit la o instalatie electrica - asadar un accident dar nici o polita de asigurare. Dupa ceva timp "amicul" respectiv l-a dat in judecata pe unchiul meu cerandu-i contravaloarea masinii - 2000 USD (la vremea aia atat a fost evaluata o masina Lada din 1985!!). Unchiul meu nu s-a prezentat la proces, respectivul a avut castig de cauza (nu stiu cum atata timp cat nici macar nu era propietarul masinii!?), si a rezultat ca are de plata suma de 2000 USD. Asta se intampla prin 2004. Intre timp nu a platit decat foarte putin din acesti bani (10-15 milioane).
In momentul de fata i s-a scos la licitatie apartamentul pe care-l detine impreuna cu matusa mea.
Intrebarea este, mai poate face ceva in acest moment sau este doar bun de plata ca sa nu-si piarda casa?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:49, 14 Aprilie 2008
Aceea ordonanta presedintiala cui trebuie inaintata si ce anume trebuie sa contina ?
Care ordonanta?
Se pare ca ati incurcat sibiectele...

:)
Mai sus scrie ca se poate cere suspendarea executarii prin contestatie sau pe cale de ordananta presedintiala. Deci aceasta ordonanta cui trbuie inaintata si ce trebuie sa contina.:">
As dori sa stiu daca putem vorbi de bun comun, atunci cand traim de 20 de ani in concubinaj si avem un copil de 20 de ani, de 2 ani suntem casatoriti?
Puteti vorbi de bun comun in masura in care ati contribuit amandoi la el, indiferent ca v-ati casatorit sau nu. Daca aratati ca ati gospodarit impreuna inca de acum 20 de ani, ok. Copilul poate face o prezumtie in acest sens.

Imi pare rau, nu vad unde scrie de ordonanta mai sus. Eu nu stiu sa se poata suspenda executarea decat prin contestatie. Si chiar daca s-ar putea, nu se pot redacta acte bune pe un forum, nu suntem in masura caci nu cunoastem toate amanuntele, nu vedem actele... Ordonanta trebuie sa cuprinda situatia de fapt si cea de drept, nu niste formule magice care se scriu in orice ordonanta... Difera de la dosar la dosar.
Poate imi aratati si mie, printr-un citat, unde scrie de ordonanta... de curiozitate.

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Intoarcere executare silita xerox xerox Am avut un dosar pe ordonanta presedintiala, si am fost declarat decazut in drepturi, si pus sa platesc niste cheltueli de judecata. Am pierdut si in recurs si ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita in regim de urgenta? htdwoodtrade htdwoodtrade Buna seara. Sora mea este executata silit intr-un contract de credit in care este girant. A formulat contestatie la executare silita pe anumite considerente, ... (vezi toată discuția)