avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor bancar
Discuție deschisă în Executare silită

executor bancar

as avea si eu nevoie de niste sfaturi va rog frumos. am fost sunat sa ma prezint la interviu de catre o banca romaneasca ptr postu de executor bancar. in afara de statulu executorului bancar din 8 noi.1999 si procedura executarii silite ce ar trebui sa ma stiu in mod categoric. si dca cumva mi-ati putea spune ce ar putea cuprinde acest interviu.
instanta competente sa investeasca o hotarare cu formula executorie este prima instanta in care s-a judecat litigiu?
in cazul neachitarii unui credit contracta de la banca, care ar fi procedura ptr inceperea executarii silite, fie el credit ptr nevoi personale sau credit ipotecar?
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2008
dascalescu_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: rusu_costelpn , utilizator 14:13, 25 Noiembrie 2008
Interviul este una_ Concursul este alta .

Concurs fara tematica si bibliografie n-am mai auzit.
Cu siguranta postul va fi scos la concurs......... si cu ceva timp inainte de data de examen se va enunta si tematica.

vezi si Legea bancara nr 58/1998, Statutul executorilor bancari , Codul fiscal si de procedura fiscala, Codul de procedura civila

asta doar asa....... orientativ
Petrisor Laura a scris:

vezi si Legea bancara nr 58/1998, Statutul executorilor bancari , Codul fiscal si de procedura fiscala, Codul de procedura civila

Atentie, Legea 58/1998 este abrogata inca din 2006 prin OUG 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului. Eventual daca vrei sa faci un studiu comparativ si sa impresionezi intervievatorul.:))
Buna Ziua , am si eu o intrebare daca se poate. Am un prieten care a luat un credit de nevoi personale iar eu ii sunt girant, el nu a mai platit ratele de mai bine de un an si am primit instiintari de la executorul bancar al bancii cum ca este restant. L-am luat pe prietenul meu si l-am dus la banca sa rezolvam situatia, iar la executorul bancar a fost pus sa dea o declaratie in fata bancii ca v-a plati la o anumita data o suma care ii se pare lui convenabila, totul a fost ok pana azi cand am ptimit o somatie de la executorul bancar cum ca "avand in vedere cererea de executare silita formulata de creditoarea (banca) si in baza titlului executoriu , va somam ca in termen de o zi de la primirea prezentei, potrivit art.411 Cod pr. civila modificat si completat de OUG nr. 138/2000 si OUG nr. 59/2001, sa va conformati intrutotul, de la staruinta creditorului si sa achitati creanta in suma de 2.796,24 Euro plus dobanzi ce se vor adauga pana la plata integrala si cheltuielile de executare. In caz de neconformare vom proceda la executarea silita conform legii." mentionez ca cel care e titularul creditului nu a mai primit nici o somatie sau instiintare. Eu am un credit la aceeasi banca si sunt la zi cu el tot timpul plus ca am mai avut si in urma cu un an un credit tot la ei care l-am achitat integral inainte de termen. Problema mea este ca am un autoturism pe numele meu si nu stiu daca eu ca girant risc sa il pierd in fata bancii. Va rog frumos sa ma indrumati si sa imi raspundeti.Va Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
Loco911, utilizator
Va Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
Loco911, utilizator
Trebuie sa faceti ceva fie ca prietenul dvs sa isi achite datoria catre banca sau dvs sa platiti.
Executorul pune sechestru pe bunurile mobile si imobile in functie de valoarea restantei. In mod sigur va pune mai intai sechestru pe bunurile mobile, respectiv masina si apoi pe cele imobile.
Delicata situatie mai ales acum inainte de sarbatori.

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)