avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor bancar
Discuție deschisă în Executare silită

executor bancar

as avea si eu nevoie de niste sfaturi va rog frumos. am fost sunat sa ma prezint la interviu de catre o banca romaneasca ptr postu de executor bancar. in afara de statulu executorului bancar din 8 noi.1999 si procedura executarii silite ce ar trebui sa ma stiu in mod categoric. si dca cumva mi-ati putea spune ce ar putea cuprinde acest interviu.
instanta competente sa investeasca o hotarare cu formula executorie este prima instanta in care s-a judecat litigiu?
in cazul neachitarii unui credit contracta de la banca, care ar fi procedura ptr inceperea executarii silite, fie el credit ptr nevoi personale sau credit ipotecar?
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2008
dascalescu_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: rusu_costelpn , utilizator 14:13, 25 Noiembrie 2008
dar imi poate pune oprire pe salar daca eu am o rata la aceeasi banca cu un grad de indatorare de 50% ?dar daca trec masina pe unul din parinti se poate atinge de ea ? Va multumesc pentru raspunsuri.
in contractul de girant, exista cu siguranta o clauza prin care banca e indreptatita in cazul neindeplnirii obligatiilor de catre imprumutat, sa recupereze prin orice masuri legale, toate sumele datorate.Orice masuri legale, in cazul dvs. inseamna, da, chiar si vanzarea bunurilor mobile pe care le are girantul in proprietate si eventual a imobilelor al carui proprietar este - deci chiar si un apartament, pana la acoperirea datoriei.
urmati sfatul dat de colega Nikol.Ilea .In cazul in care executorul bancar nu va gasi sume de bani in conturi sau alte venituri urmaribile, cu siguranta va urmari bunurile mobile si/sau imobile proprietatea garantului.
Succes .
Daca nu aveti bunuri (asta daca treceti masina si eventual orice alt bun pe numele parintilor)va pune poprire pe veniturile dvs. Este pacat sa ajungeti intr-o situatie atat de neplacuta. Cel mai indicat este sa nu ajungeti aici si sa mergeti cu prietenul dvs la banca sa-si achite datoria.
Cecivlad a scris:

Daca nu aveti bunuri (asta daca treceti masina si eventual orice alt bun pe numele parintilor)va pune poprire pe veniturile dvs. Este pacat sa ajungeti intr-o situatie atat de neplacuta. Cel mai indicat este sa nu ajungeti aici si sa mergeti cu prietenul dvs la banca sa-si achite datoria.


problema este ca ma duc cu el la banca unde spune ca va plati si tot nu plateste.El nu are nimic pe numele lui si lucreaza cand intr-un loc cand in altul .
banca se va indrepta mai intai impotriva imprumutatului si apoi, pentru ce nu a recuperat de la acesta impotriva dumneavoastra. este ilegal sa va actioneze pe dumneavoastra intai.

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)