avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... posibilitate de divort - solutie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

posibilitate de divort - solutie

Buna ziua,

dat fiind ca exista 50% sanse sa divortez, va rog sa imi spuneti ce variante am:
sunt casatorita din 2005, locuim in apartamentul ce se afla pe numele mamei mele, iar in casa de la parchet pana la mobila, termopan si borcanul din camara, noi am fost cei care au pus banii.
Avem o fetita de 2 ani.

In 2010 parintii lui au murit si au lasat o casa in orasul natal, casa in care el a investit toti banii primiti drept chirie in acel spatiu ( eu zic ca toti pentru ca nu exista contract de inchiriere pe care personal sa-l fi vazut si deci nu stiu cat este chiria si care sunt investitiile facute - nu aduce facturi/bonuri sau altceva sa le vad). Banii din salariu nu ii aduce pe toti acasa, insa nu am cum sa dovedesc pentru ca are un salariu mic pe cartea de munca si restul ii la negru...din surse clare (colegii de serviciu) stiu ca primeste mai mult decat aduce in casa.
Cheltuielile sunt la comun, din banii adusi de amandoi in casa.

La un moment dat, un fost prieten ( cu care am avut o relatie anterioara inceperii relatiei cu actualul meu sot) mi-a tot scris mailuri prin care isi exprima regretul ca situatia a fost de asa natura ca nu am ramas impreuna. Mai mult decat mailuri si vorbit la telefon nu a fost cazul, insa sotul a gasit un mail dintr-asta si de atunci pune presiune pe mine zicand ca sunt mama denaturata si ca divortul se va intampla din cauza mea samd.

Daca as divorta, eu vreau sa raman in casa mamei mele - nu imi trebuie nimic din casa lasata de parintii lui, insa as dori sa stiu daca trebuie sa ii dau ceva din bunurile aflate in casa si care ar fi situatia cu fetita mea - va trebui sa avem custodie comuna?? Nu poate ramane numai la mine, cu drept de vizitare?? Cum as putea sa il dau afara din casa, pe timpul casatoriei, in cazul in care devine agresiv?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 13:24, 23 Ianuarie 2011
In actiunea de divort solicitati si incredintarea copilului spre crestere si educare. Fostul sot are posibilitatea sa solicite stabilirea unui program de vizitare al copilului.
In cazul in care sotul devine agresiv solicitati evacuarea acestuia din locuinta pana la pronuntarea divortului.
In privinta bunurilor este necesar sa introduceti cerere de partaj, in cadrul careia bunurile dobandite in timpul casatoriei vor fi impartite intre fostii soti tinand cont de cota de contributie a acestora la dobandirea lor.
1. imobilul mamei d-voastra nu intra in discutie la un eventual partaj ptr. ca nu este dobandit de soti in timpul casatoriei, fiind proprietatea altei persoane ;sotul d-voastra va avea numai un drept de creanta la imbunatatirile aduse
2. imobilul parintilor sotului este dobandit prin mostenire de catre sot si deci este bun propriu al acestuia, nu intra nici acesta in masa bunurilor partajabile
3. solicitati incredintarea copilului, nu exista custodie comuna
4. actiune in evacuare formulata de catre proprietarul casei, adica mama d-voastra
Si daca nu exista posibilitate de a dovedi cota contributiei la bunurile comune, atunci se merge pe 50-50%?

E-mailurile acelea pot constitui proba in instanta, daca sotul vrea sa le foloseasca? Imi pot afecta certitudinea incredintarii copilului?
Si o ultima intrebare: pot sa cer instantei sa fiu de fata la vizitele sotului?

Va multumesc.
Da. Se considera cota de contributie 50% -50%.
Sotul poate solicita desfacerea casatoriei din culpa dvs, dar aceasta nu afecteaza modul de solutionare a cererii de incredintare a copilului, in acest caz se are in vedere interesul copilului.
Tiand cont de varsta copilului si de faptul ca acesta necesita o atentie si o ingrijire speciala, puteti solicita ca vizitele sa aiba loc la domiciliul dvs.


Mii de multumiri pentru raspunsurile dumneavoastra.

M-ati ajutat nespus.

Cu stima,
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
suciu_diana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj donisa donisa Buna ziua. de 4 ani sunt in Anglia si am divortat de sotul meu in aceasta tara el fiind in Romania.divortul s-a pronuntat anul trecut in octombrie si este ... (vezi toată discuția)
Divort dianalipa dianalipa buna ziua.in urma cu o saptamana am intentat proces de divort sotului pt infidelitate.am o fetita de 11 ani ,eu nu am lucrat niciodata deci nu am nici un ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, strategie? pitt_maria pitt_maria buna ziua. am o prietena care are nevoie de un sfat. e casatorita de 10ani, cu un baietel de 5 ani. nu se mai intelege deloc cu sotul care o terorizeaza ... (vezi toată discuția)