Buna ziua!
Am o propunere de angajare part-time si nu stiu daca pot sa fiu angajata ca si consilier juridic. Am absolvit facultatea de drept in anul 2004, dar nu am profesat, deci nu am experienta juridica si nu inteleg problema cu stagiul si definitivatul, mai sunt valabile, se pare ca parerile sunt impartite. Nu figurez nici ca membru in Colegiul Consilierilor Juridici. Nu as vrea sa intru sub incidenta Legii 514.
In concluzie pe ce categorie din nomenclatorul de meserii ma pot angaja?????
Munca in speta nu va fi exclusiv juridica, voi fi un responsabil cu intocmirea actelor din interiorul firmei si a proiectelor ce vizeaza tot ce inseamna autorizari la nivel local. Nici angajatorul nu stie cum sa ma incadreze. Imi dati va rog o sugestie, un alt cod de incadrare din COR...?!
Multumesc!
Asadar, nu este obligatoriu sa fii in CCJ, pentru a putea profesa cu carte de munca functia de Consilier Juridic. Este necesar definitivat ca si Consilier Juridic in cazul in care semnezi un contract de Prestari Servicii Juridice. Daca ai carte de munca cu functia de Consilier Juridic poti profesa.
Puteti sa va angajati ca si consilier juridic fara nicio problema, daca angajatorul este de acord. Nu aveti nevoie decat de o copie dupa diploma de licenta. Nu este obligatorie inscrierea in CCJ. Daca va angajati ca si consilier juridic, cu siguranta intrati sub incidenta legii 514/2003, insa nu este nimic rau in asta, dimpotriva, perioada in care ocupati functia de consilier juridic constituie vechime in magistratura.