avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... pot sa infiintez un birou de consultanta juridica?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

pot sa infiintez un birou de consultanta juridica?

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Daca am terminat facultatea de drept (2007) pot sa infiintez un birou de consultanta juridica? Imi trebuie alt statut decat cel de jurist?
Prin Decizia nr. XXII/12.06.2006 (recurs in interesul legii) ICCJ a stabilit faptul ca in raport cu prevederile art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990, republicata, cererile de autorizare a constituirii si de inmatriculare a societatilor comerciale de consultanta, asistenta si reprezentare juridica sunt inadmisibile.
Pentru a va infiinta un birou de consultanta, trebuie sa aveti statutul de avocat.
Ceva de genul stiam si eu...dar gurile nestiutaore vorbeau aiurea...asa ca am apelat si la alte pareri.
Multumesc pentru info.=D>
Poate va incadrati sau va asociati intr-unul din Birourile existente .... Decizia se refera la inadmisibilitatea cererilor de infiintare, dar la cele deja existente exista posibilitatea sa va incadrati.
Dupa decizia ICCJ a fost si o prevedere legala care prelua acest lucru si spunea ca numai avocatii pot acorda asistenta juridica... asa ca si cele vechi functioneaza ilegal.
Si cine le desfiinteaza pe cele vechi , care inca mai functioneaza ? ;)

Alte discuții în legătură

Ce angajari poate face un avocat pe cabinet individual? Ionel Popa Ionel Popa cabinetul individual de avocat poate angaja un proaspat absolvent de drept ? cum si in ce calitate ? absolventul de drept nu a dat examen de intrare in ... (vezi toată discuția)
Pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ? CABINET AVOCAT \ CABINET AVOCAT \ Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ? Dea semenea ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic leusan leusan Un avocat ce are un CI de avocat poate angaja un consilier juridic cu contract de colaborare ? (vezi toată discuția)