avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... pot sa infiintez un birou de consultanta juridica?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

pot sa infiintez un birou de consultanta juridica?

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Daca am terminat facultatea de drept (2007) pot sa infiintez un birou de consultanta juridica? Imi trebuie alt statut decat cel de jurist?
AVLIL a scris:

Era cam destul de clar ca nu desfasirati activitate... Cand o firma de acest gen chiar desfasoara activitate atunci se aude de ea si, eventual, se iau masuri.
Astfel, daca afla baroul local poate face vreo cerere... sau poate ca trebuie numit un admninistrator, schimbat codul CAEN (ca vaz ca nu e recodata, ce surpriza!), moment in care se sesizeaza oricine de la Registrul Comertului.

Cam asa stau lucrurile, nu se poate extrage o statistica la nivel local sau national privind firmele cu un anumit obiect de activitate... de aceea nu s-au luat masuri decat in privinta celor care se faceau vazute. ;)


Poate aveti dreptate avand in vedere faptul ca nu am facut recodificarea, dar declaratiile trimestriale la finante le-am trimis cu noul cod caen(desi nu as crede ca finantele au vreo treaba cu codul CAEN)!
Probabil ca atunci cand voi face modificarile la ORC mi se va cere schimbarea Ob. de activitate, dar pana atunci eu sustin ca firma mea e cu obiectul de activitate pt care am fost acuzata ca as induce lumea in eroare, ca sa nu va citez!
Cosima a scris:

u.b.i.k. a scris:

Cosima a scris:
Sunteti simpatic sa stiti, dar inca nu desfasor nici o activitate si nu prezint un real pericol!

Va astept la bara (la cea orizontala, desigur, pentru ca la cea verticala, unde "pledeaza" stripteuzele nu ma prea pricep) :sorry:


Nu am inteles la ce faceti referire, dar treaca de la mine, sper ca nu faceti un obicei din jignirea membrilor de pe forum!

Era o gluma!!! :">
Prin "va astept la bara" unde "la bara" = bara orizontala care desparte simbolic locul de unde pledeaza avocatii de locul unde sta instanta, se intelege ca va astept sa ne confruntam (numai in planul ideilor ) in instanta (unde instanta poate fi orice loc in care se emit judecati cu privire la argumentele aduse de o parte sau de alta, adica inclusiv acest forum).
Gluma (acu' daca ma gandesc mai bine poate ca e nesarata) am facut-o odata cu niste colegi dupa ce am auzit o pledoarie de tot rasul-plansul, atunci am spus ca ce ne deosebeste uneori de stri****ze (scuze admin) este doar modul cum e asezata bara, la noi orizontal iar la ele vertical.
In concluzie: Gluma era despre avocati, in general, (mai bine zis despre unele prestatii "la bara") si nu despre: SRL-uri cu activitate juridica, despre femei (pentru ca sunt si str***ri (scuze admin), ori despre dumneavoastra, Cosima, pe care nici nu va cunosc.
Orice inteles ar fi avut gluma mea (proasta/buna) pentru d-voastra si care inteles v-ar fi lezat, nu a fost in intentia mea. Daca v-am jignit, insa, va solicit in public scuze.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce angajari poate face un avocat pe cabinet individual? Ionel Popa Ionel Popa cabinetul individual de avocat poate angaja un proaspat absolvent de drept ? cum si in ce calitate ? absolventul de drept nu a dat examen de intrare in ... (vezi toată discuția)
Pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ? CABINET AVOCAT \ CABINET AVOCAT \ Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ? Dea semenea ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic leusan leusan Un avocat ce are un CI de avocat poate angaja un consilier juridic cu contract de colaborare ? (vezi toată discuția)