avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... pot sa infiintez un birou de consultanta juridica?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

pot sa infiintez un birou de consultanta juridica?

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Daca am terminat facultatea de drept (2007) pot sa infiintez un birou de consultanta juridica? Imi trebuie alt statut decat cel de jurist?
u.b.i.k. a scris:

mai exista si scapari ;) vom verifica si vom depune cerere de indata (era o gluma :D, desigur, pentru ca personal nu consider ca exista concurenta din partea SRL-urilor).

Sunteti simpatic sa stiti, dar inca nu desfasor nici o activitate si nu prezint un real pericol!:P
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2008
Cosima, utilizator
Era cam destul de clar ca nu desfasirati activitate... Cand o firma de acest gen chiar desfasoara activitate atunci se aude de ea si, eventual, se iau masuri.
Astfel, daca afla baroul local poate face vreo cerere... sau poate ca trebuie numit un admninistrator, schimbat codul CAEN (ca vaz ca nu e recodata, ce surpriza!), moment in care se sesizeaza oricine de la Registrul Comertului.

Cam asa stau lucrurile, nu se poate extrage o statistica la nivel local sau national privind firmele cu un anumit obiect de activitate... de aceea nu s-au luat masuri decat in privinta celor care se faceau vazute. ;)
Cosima a scris:
Sunteti simpatic sa stiti, dar inca nu desfasor nici o activitate si nu prezint un real pericol!

Va astept la bara (la cea orizontala, desigur, pentru ca la cea verticala, unde "pledeaza" stripteuzele nu ma prea pricep) :sorry:
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
@u.b.i.k.: va multumesc anticipat ca nu veti mai face trimitere la stripteuze in discutiile din forumul Avocatnet.ro :)
Admin, administrator
u.b.i.k. a scris:

Cosima a scris:
Sunteti simpatic sa stiti, dar inca nu desfasor nici o activitate si nu prezint un real pericol!

Va astept la bara (la cea orizontala, desigur, pentru ca la cea verticala, unde "pledeaza" stripteuzele nu ma prea pricep) :sorry:

Nu am inteles la ce faceti referire, dar treaca de la mine, sper ca nu faceti un obicei din jignirea membrilor de pe forum!

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu in ccj? dana01 dana01 buna seara! am o problema si nu stiu cum o pot rezolva. sunt angajata la o societate comerciala din anul 2002 ca jurisconsult cu 8h,am fost angajata la o ... (vezi toată discuția)
Pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ? CABINET AVOCAT \ CABINET AVOCAT \ Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ? Dea semenea ... (vezi toată discuția)
Ce angajari poate face un avocat pe cabinet individual? Ionel Popa Ionel Popa cabinetul individual de avocat poate angaja un proaspat absolvent de drept ? cum si in ce calitate ? absolventul de drept nu a dat examen de intrare in ... (vezi toată discuția)