avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale cerere fisc
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

cerere fisc

ce trebuie sa contina o cerere adresata fiscului care sa ateste ca am achitat toate taxele si cu-i trebuie adresata.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:17, 23 Ianuarie 2011
Mergeti la finante acolo unde locuiti si faceti cerere de eliberare certificat fiscal.
1) Cerere tip
2)La eliberarea certificatului de atestare fiscala va fi prezentat timbru fiscal (mobil) de 2 lei care va fi aplicat pe certificat.

In functie de situatie, in cazul in care se solicita certificat fiscal pentru dezbaterea succesiunii, la eliberare se va prezenta, in copie, certificatul de deces

Eliberare

Certificatul de atestare fiscala se elibereaza in 2 zile lucratoare de la data inregistrarii (ziua inregistrarii nu se ia in calcul) la sediile Serviciului Public Finante Locale unde sunteti arondat:
Certificatul de atestare fiscala se elibereaza:

• personal titularului care va prezenta act de identitate;

• imputernicitului care va face dovada calitatii sale prin act de imputernicire incheiat in forma autentica;

• mostenitorilor care fac dovada calitatii lor prin certificate de nastere, certificate de casatorie sau alte acte care atesta acest fapt.

Nota: In cazul in care certificatul de atestare fiscala este utilizat pentru instrainarea dreptului de proprietate asupra cladirilor, terenurilor si a mijloacelor de transport, contribuabilul trebuie sa aiba achitate toate obligatiile fiscale datorate catre bugetul local al municipiului Ploiesti scadente la data eliberarii acestuia. Actele prin care se instraineaza aceste bunuri cu incalcarea acestui fapt sunt nule de drept.

Neprezentarea pentru eliberare in perioada de valabilitate a certificatului conduce la clasarea cererii.

Valabilitate

Certificatul de atestare fiscala este valabil :

-pe toata perioada lunii in care se emite;

-pe toata perioada lunii urmatoare emiterii, in cazul in care este emis in intervalul 25 a lunii-finele lunii.

Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Se completeaza o cerere tip pentru eliberarea unui certificat de atestare fiscala pentru persoane juridice .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat de atestare fiscala ltmocanu ltmocanu Buna ziua. Am facut cerere pe 27 iulie pentru un certificat de atestare fiscala si cand mi l-au dat am vazut ca expira pe 31 iulie. Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal c_andreea c_andreea Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Ca sa scoti un certificat fiscal de la finante, trebuie sa ai un motiv? Daca eu vreau sa vand o masina si am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Succesiune-certificat fiscal de la primarie biancarenata biancarenata Buna ziua , am inceput sa imi pregatesc actele de succesiune, iar notarul mi-a spus ca imi trebuie certificat fiscl de la primarie cu situatia datoriilor pe ... (vezi toată discuția)