avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Semnatura-proba?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Semnatura-proba?

Am si eu o intrebare. Daca intr-un imprumut fara acte ,fara contract, fara nimic semnat...la un momendat(dupa o perioada mai lunga de timp), o semnatura a imprumutatului pt orice suma de bani catre cel care a dat spre imprumut banii, poate fi considerata proba in eventualitatea unui proces?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:16, 25 Ianuarie 2011
Sigur ca da, daca acea semnatura este pe o chitanta, scrisa de mana, care arata acordul dintre imprumutat si cel ce datoreaza banii.
Ms pt raspuns...e vb de o semnatura pe o foaie,un fel de proces verbal de mana, in care sa se specifice suma si sa fie semnat...
LucaOana a scris:

Ms pt raspuns...e vb de o semnatura pe o foaie,un fel de proces verbal de mana, in care sa se specifice suma si sa fie semnat...

Este un inceput de dovada scrisa care, coroborat si cu alte dovezi (martori, interogatoriul partii in cauza, etc.) poate dovedi temeinicia pretentiilor dvs., in situatia in care veti formula o actiune in pretentii, pentru recuperarea debitului.

Daca in cuprinsul procesului-verbal, debitorul recunoaste suma, care este/ar trebui sa fie "certa, lichida si exigibila", puteti ocoli actiunea in pretentii (unde timbrajul este la valoarea pretentiilor solicitate) si formula o somatie de plata (og. 5/2001), taxele pentru promovarea unei asemenea cereri fiind "modice".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua,as dori sa stiu daca sunt in posesia unei declaratii scrise de mana din care reiese faptul ca am imprumutat o persoana cu o anumita suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Imprumut decapotabila decapotabila Buna ziua! Am imprumutat unei persoane 1000 de euro. Persoana respectiva nu mi-a inapoiat banii. In momentul in care i-am imprumutat am facut o copie xerox ... (vezi toată discuția)
Imprumut cu chitanta de mana vlad ionescu vlad ionescu Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat ... (vezi toată discuția)