avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren arabil disparut din arhivele Primariei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren arabil disparut din arhivele Primariei

Sunt si eu nelamurit intr-o anumita privinta. Sa va prezint situatia care este in felul urmator : detin un titlu de proprietate de la strabunicul meu care dateaza din 1947 pe un teren arabil. M-am adresat arhivelor primariei comunei de pe raza caruia se afla aceste teren dar acolo spre surprinderea noastra in acel registru agricol se gaseau foarte multe stersaturi si modificari grosolane dar nici urma de acest teren. Cum ar trebui sa procedez in continuare. Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Intelepth , utilizator 17:07, 25 Ianuarie 2011
In primul rand, sunteti demult iesit din orice termen de depunere a cererilor in materia legilor fondului funciar (ultima zi: 30.11.2005)...tot ce aveti de facut, este sa luati calea instantei de judecata, care nu prea aproba actiunile introduse de persoane care nu au facut mai intai cerere in termen la comisia locala de fond funciar, pentru reconstituirea dreptului de proprietate...
La primarie, verificati registrul de intrare in CAP si cererea aferenta intrarii in CAP a bunicului dvs (acolo ar trebui sa fie trecuta suprafata corecta), precum si registrul agricol 1959-1963.
consultati un avocat care dupa ce va vedea actele dvs va va spune daca sunt sanse sa introduceti o actiune in instanta avand in vedere ca nu mai sunteti in termen pt a solicita teren pe legea fondului funciar.
registrele alea sunt scrise cu creionul...e clar de ce ..



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren neinregistrat nick1 nick1 tata a fost veteran de razboi si a primit in 1947 un teren pt care a fost scutit plata impozit si nu l a inregistrat la primarie, mie imi e tulburata posesia ... (vezi toată discuția)
Titlul de propietar dupa legea 18 1991 cum este legal sa mi se eliberze un titlul de propietar cum am fost pus in posesie in anul 1991 in urma unei adeverinte prin care reiese ca am fost pusa in ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)