avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

Am si eu o intrbare.O colega de a mea a lucrat intr-un loc 6 luni si dupa ce a bagat demisia nu si-a primit nici bonurile de masa nici bani de concediu , spunand ca au reguli interoare si nu sunt obligati sa plateasca concediul de odihna pe 6 luni si nici nu si-a primit bonurile pe ultima luna.va rog ajutatima cu un raspuns.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 24 Ianuarie 2011
Potrivit art.141 alin.4 C.mun., compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Prin urmare, la incetarea activitatii unui salariat angajtorul va trebui sa compenseze in bani CO neefectuat.
In caz contrar, salariatul se poate adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea KYMS KYMS Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri:de in luna noiembrie am fost anuntata ca nu mai sunt dorita in firma si sa imi dau demisia ca sunt cam isteata pentru ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere individualavconform art.65 codul muncii antoheionel antoheionel Buna ziua! Am primit prin posta decizia de concediere in baza art.65 din codul muncii, azi 05.02.2009.Preavizul imi expira pe data de 6 februarie ... (vezi toată discuția)
Daca mi-am dat demisia... Cezar66 Cezar66 Am lucrat timp de 6 luni la un patron,iar de curand mi-am dat demisia.As dori sa stiu daca pentru perioada de lucru,nu mi se cuvine nici o zi de concediu ... (vezi toată discuția)