As avea si eu nevoie de niste sfaturi din partea unor oameni ai legii sau chiar a unora care au trecut prin ce trec eu acum. Fac parte dintr-o familie cu 3 copii, 32 (sora mea), 30 (eu) si respectiv 25 ani (fratele nostru vitreg -acceasi mama, tata diferit).
Eu am plecat de acasa acum 10 ani si sora mea acum 12 ani. Fratele meu a ramas cu mama in aceeasi curte, si-a construit o casa care este in constructie sub influenta batailoir zilnice si ale amenintarilor constante.
De cand am plecat de acasa, fratele meu o bate pe mama zilnic, si politia din comuna o acuza pe ea, care este victima de afii dificila!!!!
Nici o masura nu a fost luata de ani de zile deoarece trebuie probe (coste rupte, sange, saptamani in spital nu le ajunge!!!).
De plus, politistul i-a cerut mamei sa-si retraga plangerea pe motif "doar nu o sa-ti bagi feciorul la puscarie, nu ti-e rusine?"
In fiecare zi o ameninta cu moartea, spunandu-i ca o omoara in casa la ei si o sa o arunce in satra, ca stie ca fara probe nu poate sa-i faca nimeni nimic. A mers pana a lovit-o in fata mea, am chemat politia care nu a facut absolut nimica
De fiecare data cand ma duc acasa ma ameninata si pe mine si pe sora mea si intr-o zi o sa aiba loc o drama.
Am incercat sa rezolvam aceasta problema discutand cu el, dar nu se poate discuta...nu este nimic de facut, am iertat atata timp.
cred ca mama are doua variante:
1. sa ierte si iar sa ierte (in acest caz luati-o de acolo)
sau
2. plangere penala si sa nu-si mai retraga plangerea (pana la solutionare e bine sa o luati pe mama de acolo)
Mama dumneavoastra sa depuna plangere pt infractiunea de amenintare si totodata sa isi scoata certificat medico-legal pt zilele de spitalizare si in baza acestuia sa faca o plangere pt vatamare corporala. Daca vrea sa rezolve ceva sa nu mai isi retraga plangerea, nu mai suntem primitivi sa ne ghidem dupa ce zice lumea din sat sau chiar acel politist incompetent care afirma ca "e o rusine sa isi bage feciorul la inchisoare". Nu e nicio rusine, aici trebuie sa intervina legea, mama dumneavoastra nu poate trai in acel mediu.