avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat de lovire si violare de domiciliu....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat de lovire si violare de domiciliu....

Buna,
Am si eu o problema in legatura cu fratele meu, incerc sa fiu scurt si la obiect.
Avem un var cu care noi ne-am inteles ffff bine, chiar daca altii il barfeau, nu am bagat in seama nimic, fratele meu l-a ajutat cat a putut si financiar si material si pe el si pe familia lui, chiar si pe sora lui care era in divort cu sotul ei si o agresa. La un moment dat varul l-a acuzat pe fratele meu cu o chestie neadevarata referitor la un proces de al surorii lui, a incercat fratele sa-l convinga dar nu a vrut sa-l asculte.....in fine....a trecut ceva timp de la aceasta problema, fratelui meu chiar i-a parut rau ca nu a vrut sa-l asculte si de atunci nici nu s-au mai vazut.
Inainte cu o zi de implinirea a 1 an de zile a nepoatei mele, fratele meu l-a sunat pe varul nostru sa-l invite a doua zi la petrecere, fratele meu incepuse cu "cinstea" cu o zi inainte, acesta (varul) nu i-a raspuns la telefon, a incercat s-o sune pe matusa, nici aceasta nu a raspuns, intr-un final a raspuns verisoara care i-a vorbit fff urat fratelui meu, chiar injurandu-l, acesta si-a iesit din sarite si s-a dus la ei acasa cu o bata de baseball (ornamentala) in ideea sa-i sperie, din intamplare a iesit chiar varul afara si fratele meu l-a lovit spargandui capu. Pe fratele meu au sarit alti 3 barbati si l-au batut mar,pana am ajuns eu dupa el, el era deja cazut jos si plin de sange si aia continuau sa dea in el. Varul si-a scos adeverinta de la medicul legist cu ingrijiri medicale de 4 zile si cam la o luna de zile dupa eveniment a depus si el plangere la politie in care il acuza de lovire si violare de domiciliu. Fratele a doua zi l-a sunat si si-a cerut scuze l-a intrebat cum se simte etc, cumnata mea a fost la ei acasa, varul i-a spus ca nu o sa depuna plangere (ceea ce a fost micniuna), acum varul ca sa-si retraga plangerea cere 2500 de euro, o gramada de bani pe care fratele meu nu ii are. De atunci din cauza stresului a facut si diabet tip 1. Intrebarea mea este ce i se poate intampla fratelui meu in cazul in care varul nu-si retrage plangerea, el nu are nici un alt antecedent si in general e o persoana ffff linistita..Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marian1972 , utilizator 11:27, 21 Septembrie 2011
In cazul in care cei doi veri nu ajung la o intelegere , situatie care ar determina retragerea plangerii penale si inlaturarea raspunderii penale a celui vinovat(probabil fratele dvs.), plangerea impotriva fratelui dvs isi va urma cursul in sensul ca se vor administra probatorii in dovedirea participatiei sale la savarsirea celor doua fapte.
Pentru lovire ca sa vi se comunice pedeapsa , trebuie cunoscut numarul de zile de ingrijiri medicale de care a beneficiat varul dvs in urma altercatiei.
Numarul de zile de ingrijiri medicale este cel care determina incadrarea juridica a faptei.
Cred ca ar fi bine sa va asezati la o masa toti membrii familiei si sa incercati sa ajungeti la o intelegere( mai lasa unul , mai lasa altul si va impacati ,fiecare sumanduy-si cu barbatie vina) pentru ca pana la urma sunteti rude si mai cred , ca fratele dvs ar trebui sa nu mai incerce sa isi faca dreptate cand este baut , dar mai cu seama , sa bea mai putin.
a avut 4 zile de ingrijiri medicale, pai fratele meu fff rar bea si inainte, acum nu mai bea deloc, mai ales ca a fost gasit cu diabet de tip 1 (cu insulina). Ei au fost au vorbit cu familia, fratele si-a cerut iertare si-a recunoscut vina etc, iar mama le-a spus ca o sa fie "atenta" cu ei, itotdeauna i-a ajutat cu bani, dar varul a spus lasa ca va sun joi (asta trebuia sa fie saptamana trecuta) sa ne intalnim toti si sa vorbim, ei bine nu a sunat, a sunat pana la urma mama de a vorbit cu matusa si numai bine ca era si varul prin zona, ca el nu a vrut sa raspunda la telefon. Si mama cand i-a spus ca o sa fie atenta cu ei varul i-a spus ca nu are nevoie de banii ei si cand a vorbit la telefon i-a spus ca, ca sa-l ierte il costa 2500 de euro.....e....cam prea de tot.
Ceea ce ma ingrijoreaza si mai tare este fratele meu cu boala lui, pentru ca am inteles ca daca nu-si administreaza insulina asa cum i-a spus dr. intrun an de zile se poate "duce", a aflat lucrul asta miercuri, iar cumnata mi-a spus ca nu mai vrea sa-si administreze insulina, ca nu mai vrea sa faca probleme familiei, mai bine "pleaca" si....gata, gandeste atat de negativ de cand s-a intamplat toate lucrurile astea si mai ales de cand i s-a depistat boala, de nici nu mai stim cum sa-l ajutam :(
Singura sugestie pentru rezolvarea situatiei este in primul rand impacarea dintre veri.
Fratele dvs ar trebui sa mearga personal si sa discute impreuna ca barbatii si fiecare sa mai lase cate ceva de la el pentru a se impaca.
Nu cred ca incercarea unei impacari , prin interpusi , chiar daca este vorba despre mama dvs este realizabila.
Impacarea trebuie rezolvata intre cei direct impacati , iar daca aceasta se poate face in prezenta unei persoane in varsta ci autoritate in fata celor doi este foarte bine.
In al doilea rand , daca impacarea nu se realizeaza , fratele dvs ar trebui sa discute ,in limita posibilitatilor financiare , cu un avocat , cu care sa trateze un angajament .
Numai ajutorul calificat al unui avocat , poate minimaliza consecintele juridice ale faptei.
Asa este aveti dreptate, problema este ca varul nu ii raspunde fratelui meu la telefon, pt. ca fratele meu vrea sa se intalneasca cu el sa discute si nu e bine nici sa mearga direct la varul acasa neanuntat. Varul lucreaza in armata si e destul de ocupat dar o ora intro zi ar fi putut sa-si faca timp, cum de altfel promisese ca il suna pe fratele meu cum a fost joia trecuta sa stea de vorba, ceea ce nu a facut. Cu avocatul cand ar fi bine sa vorbeasca fratele meu? Si ce ar putea pati fratele meu in cazul asta, aveti idee?
Va multumesc.
Iertata-mi fie intrebarea :
Varul dvs este vreun "general" in armata romana si in fata sa nu se poate prezenta cineva decat anuntat in prealabil ?
Sa mearga acolo , sa il intalneasca personal si sa vorbeasca , lasati "protocolul" acesta ieftin , pana la urma fratele dvs l-a atacat.
Incercati sa interpretati lucrurile la justa lor valoare si procedati in consecinta.

Alte discuții în legătură

Altercatie in trafic Carmen Florea Carmen Florea Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu un caz de procedura penala. Povestea este urmatoarea. Fratele meu a primit o citatie in luna Octombrie sa se ... (vezi toată discuția)
Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala alina_sorina19 alina_sorina19 Buna,fratele meu a fost amenintat mai demult de un baiat si acum cateva seri l-au asteptat si l-au batut.A ajuns la spital cu fractura de maxilar(i l-au ... (vezi toată discuția)