avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2 procese verbale - anulare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2 procese verbale - anulare

Buna seara.

In urma unui accident auto s-au incheiat 2 procese verbale de contraventie:unul care spunea ca x nu a adaptat viteza la conditiile meteo si a intrat in y,si alt proces in care scria invers....ca y a intrat in x.
Am aflat ca Y a depus plangere la judecatorie sa fie anulat procesul lui verbal.Ce se intampla daca o sa castige?Ramane doar x vinovat?Ce poate face x, poate sa intervina cumva in procesul deschis de y?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:01, 24 Ianuarie 2011
personal nu realizez cum a fost posibil sa existe 2 procese verbale? puteti detalia acest aspect, poate fi util solutiei?
Daca am inteles bine,fiecaruia dintre participanti i s-a retinut in sarcina aceeasi contraventie.
Este si acesta un mod de gandire..
Verificati procesul verbal si sub aspectuul motivelor de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001.
Da sunt 2 procese verbale identice la incadrarea faptei :unul pe numele lui x,unul pe numele lui Y
Nu vad motive de nulitate...mai mult nici unul dintre soferi nu are vreo obiectiune pe procesul lui verbal.Si totusi unul il ataca in instanta.
Motivele de nulitate tin de modul de intocmire a procesului verbal,de catre agentul constatator,rubrici completate gresit ,locuri libere,neincadrarea corecta a contraventiei,etc.

Alte discuții în legătură

Accident rutier - plangere contraventionala cosmyn90 cosmyn90 Detin la tara un mic tractoras, din lipsa de interes am uitat ca RCA-ul (greseala mea, care ma va costa foarte mult) sa expirat si desi costa doar 35lei am ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere savin2010 savin2010 In dec 2010 s-a facut o verificare in baza de date a Politiei Rutiere si am fost anuntat ca trebuie sa predau permisul pentru 30 de zile retinere, deoarece ... (vezi toată discuția)
Carnet suspendat qeruta qeruta buna ziua ieseam de pe un drum fara prioritate am dat voie la trei masini sa treaca si mai era o masina de politie la vro 100m .am vazu ca e departe si am ... (vezi toată discuția)