avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - plangere contraventionala

Detin la tara un mic tractoras, din lipsa de interes am uitat ca RCA-ul (greseala mea, care ma va costa foarte mult) sa expirat si desi costa doar 35lei am uitat cu desavarsire sa-l platesc.
In timp ce efectuam un viraj la stanga dupa ce in prealabil am semnalizat, o fetiscana cu permis de 3 saptamani a incercat sa ma depaseasca pe trotuar dupa ce a mers 20 metrii prin santul de pe marginea carosabilului si intr-un final sa atins de roata mea fata sifonand ambele usi si lovind cu rotile de pe partea stanga un cap de tub distrugandu-le. Mentionez ca in zona respectiva, e o curba si un camin cultural, zona in care mi se pare logic sa fie linie continua desi la tara stiti ca nu prea exista asa ceva(a fost cu mult timp in urma). Oricum din tot evenimentul am fost declarat vinovat si probabil va trebui sa platesc catre casco reparatia masinii. Procesul verbal il pot contesta usor sa scap de amenda din el deoarece nu scrie separat ce greseli am facut si amenda e data cumulat. As vrea sa stiu daca am vreo sansa in instanta sa scap de reparatia masinii domnisoarei vitezomane. :|#-o Deoarece la ora actuala nu detin absolut nici un venit, decat vre-un rinichi sa-mi vand sa-i repar masina domnisoarei. Si per total nu ma consider vinovat! :| Politistul a zis ca imi da amenda ca am virat la stanga (pe asta total nu am inteles-o), in plus in procesul verbal a scris (deoarece nu sa asigurat) asta e tot ce e scris in pv iar amenda de 500lei + 1000lei de asigurare(care nu am nimic impotriva sa o platesc). Eu nu aveam cum sa ma asigur in zona aceea deoarece in spatele meu e o curba usoara. :| Domnul politist nici macar nu a trecut o singura data prin zona sa vada ca pustoaica nici macar nu a avut de gand sa atinga frana. Iar tipa mi-a spus, citez "am crezut ca am loc sa depasesc pe trotuar deoarece nu era nimeni".
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
cosmyn90, utilizator
Daca contestati procesul vaerbal de contraventie si acesta este anulat pentru ca nu va faceti vinovat de savirsirea niciunei fapte contraventionale in privinta conducerii pe drumurile publice atunci nu puteti obligat nici la repararea autoturismului implicat in accident insa trebuie sa dovediti in instanta tot ce sustineti eventual cu martori
In termen de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal , puteti sa formulati plangere contraventionala , la instanta competenta locului constatarii contraventiei.
Sarcina probatiunii , apartine politiei din care face parte agentul constatator , iar dvs trebuie sa va formulati probatorii in aparere pentru a dovedi ca nu sunteti vinovat de contraventia care vi se retine in sarcina.
Solicitati in aparare audierea unor martori sau alte probatorii , care sa va dovedeasca nevinovatia.
Urmati sfatul profesionist dat de distinsul dn.avocat mai sus
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Din cele expuse am inteles ca domnisoara conducatoare auto v-a depasit prin stanga in timp ce dvs efectuati un viraj tot spre stanga. Daca asa se prezinta situatia domnisoara este singura vinovata de producerea accidentului. Vehiculele ce efectueaza virajul spre stanga se depasesc prin dreapta, iar daca nu este loc trebuie sa opreasca si sa-si continue deplasarea numai dupa ce s-a creat spatiul necesar. Contestati procesul verbal de contraventie.
Multumesc foarte mult de raspunsurile dvs. Singura problema este ca a fost prezent doar un singur martor... sper sa fie suficient. Si inca ceva pe procesul verbal nu apare pentru ce am luat fiecare amenda, apare doar totalul caz in care din ce am cautat pe net PV se anuleaza. Multumesc inca o data pentru timpul acordat!
Este un motiv de nulitate pe care trebuie sa il invocati in plangerea contraventionala.
Recomandarea ar fi sa verificati toate cauzele de nulitate prevazute de art.16/17 din OG nr.2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar in afara localitatii (64 km/h) sooroos sooroos Buna ziua Ieri, 25.06.2011 am fost detectat de aparatul radar in afara localitatii cu viteza de 64 km/h. Am fost oprit de catre agentul de circulatie care ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - depasire regulamentara zolano zolano Buna, DE60, in afara localitatii, singur in masina, zona cu depasire interzisa din cauza curbelor, o masina circula tras spre marginea drumului cu 40 la ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru ca nu purtam centura de siguranta b_mario77 b_mario77 buna ziua!am luat acum o ora amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta.adevarul e ca nu am purtat o...dar,cand am observat agentul de politie adica cam ... (vezi toată discuția)