Fiind bugetara , am pierdut in ultimul an mai mult de 40% din salariu(ore suplimentare, sporuri,salariu de merit), asa ca m-am trezit in situatia de a nu-mi mai plati ratele la un credit de nevoi personale.Exclus orice negociere cu banca ,imi cer doi giranti sau garantie imobiliara plus un salariu net de minim 1000 ron, de unde ?!Am ramas cu 650 .
Ma astept acum la tot ce-i mai rau , nu mai dorm , nu mai mananc si stiu ca in curand imi vor pune poprire pe salariu.Problema e ca mai nou , intai iti blocheaza contul din banca in care se vireaza si pana umbli sa rezolvi.......poti sa mori linistit .
Intrebarea care ma framanta insa, e alta: ti se poate bloca si un cont cu card de credit atasat?E facut la alta banca si la acesta platesc regulat, e o suma mica, insa ma intreb , daca il blocheaza si pe acesta ?!Daca il alimentez lunar ca si pana acum, banii ajung la alta banca si nu la cea care m-a creditat???
Multumesc anticipat celor ce-mi vor raspunde.
1. aceasta rezolvare ( adica poprire 1/3 din salar ) vine de le Dv-stra , sau de la banca.?! Daca este de la ei si va permiteti ,platiti .Viitorul trebuie privit cu optimism , or fi mai bine, sau cel putin cum a fost inainte de criza
2. porpirea pe intreg salariul si /sau blocare cont . Nu este legala atata timp cat acesta este singurul Dv-stra venit. Binenteles ,daca se intampla blocare cont, trebuie facut contestatie si demonstrat acest lucru ( se poate si fara avocat )
3. daca se intampla sa va blocheze contul , creati altul si directionati salariul acolo.Pana vor afla acest lucru si vor timite o noua adresa de cont pt blocare ( cum spunea un coleg de mai sus ) nu veti ramane fara bani si poate ,poate se va rezolva pc.2
Sfat :Fa-ti alt cont de salariu ..nu stau ei sa te caute, ti-a blocat ala care il stia si atat.Sunt mii de dosare pe zi de recuperare , crezi ca sta ei se te caute in fiecare zi?Stiu eu cum merge treaba am un consilier juridic la o firma de recuperare (o firma foarte cunoscuta , nu vreau sa-i dau numele)..plus de asta daca nu ai o clauza in contract de executare, trebuie sa se duca la executorul judecatoresc ca sa-ti poata bloca conturile si asta nu se face in fiecare zi...plus de asta ei urmaresc mai mult bunurile imobile, ce ai pe numele tau .
Contractul are titlu executoriu, scrie maaaare, cu litere bolduite. N-au nevoie de executor , ma " executa" ei direct.
Nu am alte venituri in afara de salariu, nici imobile , nici masina, deh.....bugetara sunt de-o viata.Singurul mod in care banca poate recupera , e poprirea a 1/3 din salariu.Imi asum asta , tot ma gandesc ca poate intr-un an, doi........lucurile vor evolua inspre bine.( trecerea la moneda euro ;))Dar in cazul in care imi vor bloca contul, va fi dezastru.Desi e ilegal, se practica frecvent metoda.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.