avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt calomnios

Actiunea penala pentru infractiunea de denuntare calomnioasa se pune in miscare din oficiu????#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:21, 24 Ianuarie 2011
Da, în sensul că nu este necesară plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
si care ar fi consecintele?
cine o pune?instanta sau procuratura?
dosarul este in instanta si am primul termen?
In Cpp se incrimineaza in art. 259 denuntarea calomnioasa adica infractiunea de reclamare catre organele de urmarire si cercetare penala a unei alte persoane pentru fapte sau incalcari ale legii penale , care nu s-au savarsit in realitate.
Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Denuntarea calomnioasa presupune o plangere din partea celui afectat de denuntul calomnios.
Succes!
Pentru denuntarea calomnioasa,este necesara plangere din partea celui denuntat.

Alte discuții în legătură

Calomnie sau denunt calomnios ? dumiras dumiras impotriva unei persoane care a depus o reclamatie impotriva mea ca sustrag curent electric , eu pot faceplangere prealabila de calomnie sau de denunt ... (vezi toată discuția)
Ca intre vecini florineftimie florineftimie Buna ziua Eu stau la etajul 3 din trei,iar sub mine la etajul 2 sta o femeie dusa cu capul.De 4-5 ani de cand s-a mutat,zice ca o radiez,ca ii torn diferite ... (vezi toată discuția)
Vecin reclamagiu! zdnicol zdnicol De cand a fost demis din functia de administrator, si chiar de pe vremea cand era administrator, un vecin ne strica linistea cu \"reclamatii\" la Politia de ... (vezi toată discuția)