avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se intampla cu mostenirea in acest caz?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se intampla cu mostenirea in acest caz?

Ce se intampla cu mostenirea (sa spunen o casa, masina si terenuri) in cazul in care nu se deschide succesiunea in termen de 6 luni de la decesul unei pers?
Sa spunem ca dupa deces, nimeni nu deschide succesiunea, nici macar copii, si a trecut mai bine de 1 an de la deces
Cui ii raman bunurile?
Ma intereseaza pt ca,
acum, dl. X are o cerere in pretentii fata de dl Y (decedat). Pretentiile le vrea din bunurile celui decedat. Se poate indrepta impotriva copiilor d-lui Y (care nu au deschis succesiunea, deci nu eu raspund de acele bunuri?
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 19:30, 24 Ianuarie 2011
Dl.x nu va putea recupera un debit de la dl.y (decedat) atat timp cat nu exista dezbaterea succesiunii.
NU se stie daca s-au facut sau nu declaratii de acceptare tacita a mostenirii, astfel ca dl.x ar trebui sa faca demersuri la Camera notarilor publici pentru a obtine informatii. Pana una alta , bunurile sunt cu siguranta in posesia mostenitorilor( copii si/sau sotie supravietuitoare).
Trebuie vazut daca exista certificate de mostenitor.
Dl. x se poate indrepta impotriva copiilor, urmand a se stabili daca a fost sau nu acceptata ( tacit sau expres) succesiunea.Nu stiu cine sunteti dvs., utilizatorul...

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)
Succesiune hnelutu hnelutu Buna ziua! As dori citeva informatii.... Ce trebuie sa fac: - suntem 7 frati si ambii parinti sunt decedati de mai mult de un an. - jumatate din casa este ... (vezi toată discuția)
Rol agricol (fiscal) la primarie dgmaster dgmaster Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu caracterul rolului din registrul agricol al primariei. Faptul ca bunurile imobile sunt inscrise in registrul ... (vezi toată discuția)