avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini rau platnici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini rau platnici

Buna, ce facem cu vecinii ce nu achita datoriile comune?
m-ar interesa toate variantele... TOATE...;)
Buna!

Am si eu o intrebare legata de acest subiect.De ce trebuie sa fie de acord jumatate+1 din locatari pt a face contracte individuale cu CET deoarece de la asociatie nu am mai primit caldura anul acesta din cauza rau platnicilor.Acestia bineinteles ca nu sunt de acord sa fie taiate tevile ca ei tot mai spera sa primeasca caldura mocca si in afara de asta nu au bani pt alte tevi de la CET.Iar noi ceilalti care platim stam si tremuram ca fraierii si nu putem face contract cu CET.Deci de ce nu pot taia tevile care trec prin CASA MEA daca tot sunt inutile si de ce este nevoie de acordul acestor rai platnici ca noi ceilalti sa ne putem incalzi?Am un calorifer electric in sufragerie ,si platesc cam 400 pe luna curentul ,dar in bucatarie ,baie si dormitor iti degera picioarele,ca sa nu mai spun ca mi s-au stricat peretii au facut igrasie .De ce trebuie sa suportam toate astea?
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
ContSters53519, utilizator
adriantot a scris:

Apoi poate institui un privilegiu imobiliar, ca o garantie.

As dori sa dezvoltati, daca doriti, un pic notiunea de privilegiu imobiliar.
Multumesc!
Privilegiul imobiliar se poate istitui conform legii 230/2007 art 51, asa cum prevad normele de alicare a legii, aprobate prin HG 1588/2007 in articolele 26-31.
Procedura este simpla si nu costa mult. Mergeti la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara de unde solicitati un formular de cerere sau descarcati formularul de pe internet. La aceasta cerere anexati ultimile 3 liste de plata, o adresa in care explicati ce datorii are la asociatie, copii ale codului fiscal, incheierea judecatoreasca de infiintare a asociatiei. La cadastru va mai poate solicita si alte documente.
In 2-3 zile va elibereaza o incheiere prin care se dispune inscrierea privilegiului imobiliar pentru suma datorata asociatiei.
Aceasta o sa-l impiedice pe proprietar sa vanda, sa ipotecheze, sa garanteze cu apartamentul.
Multumesc!
De acord cu dumneavoastra.
Tipul, insa, este CHIRIAS.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
giv, utilizator
Datele proprietarului le luati din cartea de imobil, daca exista.
Daca nu exista, incercati la politistul de proximitate, ii explicati despre ce este vorba, si il rugati sa se uite in baza lor de date, daca acesta mai apre cu un alt domiciliu.

Alte discuții în legătură

Restante apa nova iogene iogene asociatia de proprietari poate opri apa rece proprietarilor care refuza sa-si achite cotele de intretinere? (vezi toată discuția)
Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Inundatie in apartament nefis nefis buna ziua va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac dpdv legal daca vecinul care ne-a inundat nu este de gasit si nu putem remedia defectiunea. putem sub o forma ... (vezi toată discuția)