Buna ziua!
Am cateva nelamuriri, legate de concediul de sarcina si lauzie, precum si de concediul medical in timpul sarcinii.
Momentan sunt insarcinata in luna a 5-a, iar pana in prezent, (mai exact pana la sfarsitul lunii decembrie 2010 am avut contract de munca pentru 8 ore. Abia azi am aflat ca incepand din ianuarie voi avea doar 4 ore (deja a trecut aproape o luna si eu nam stiut de aceasta modificare), pt ca nu mai sunt bani, in fine explicatii de angajator. Intrebarea este daca ramanand doar cu 4 ore imi afecteaza cu ceva indemnizatia de maternitate pentru concediul de sarcina(cele 126 de zile) si daca pot sa imi iau vreun concediu medical pana intru in prenatal?Mentionez ca vreau sa ma intorc la munca dupa cele 126 de zile, adica trebuie sa ma intorc, nu am incotro. O alta intrebare ar fi daca trebuie sa ai continuitate ca si contribuaabil, adica daca trebuie sa ai 12 luni lucrate fara intrerupere ca sa poti beneficia de indemnizatia de maternitate?
Va multumesc anticipat!
Trebuie sa ai 12 luni in care sa ai venituri impozabile...intra si concediul prenatal. Sfatul meu ar fi sa va luati cumva un medical ( poate pe sarcina cu risc) sa nu va reduca salariul, ca va scade si indemnizatia, care este 75% din media veniturilor nete pe acesta perioada
Pai mi se modifica si salariul, evident. Singurul mod in care ma afecteaza este ca va fi mai mica valoarea indemnizatiei de maternitate sau mai sunt si alte consecinte?