avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediu prenatal si de indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediu prenatal si de indemnizatie pentru CCC?

Buna Ziua,

As avea niste nelamuriri.
Sunt insarcinata iar data probabila de nastere este 14 iunie 2011. Mentionez ca, contractul meu de munca a inceput in data de 26 mai 2010.
1. Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, si care sunt lunile care se calculeaza?
2. Pot beneficia de concediu prenatal si de lauzie si cum as putea sa impart cele 126 de zile?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:00, 2 Februarie 2011
Buna ziua.
Pentru a beneficia de concediu crestere copil trebuie sa fi avut venituri impozabile 12 luni inainte de data nasterii cpolilului.

OUG 158/2005
ART. 23 (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
ART. 24 (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de
recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Beneficiati si de CCC pentru ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti venituri provenite din salarii sau perioade asimilate (cum ar fi concediul de maternitate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului miki980 miki980 Buna ziua, as dori sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.Sunt angajata din 19.07.2011 si urmeaza sa nasc in jurul datei de 13.09.2012. De cand pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului si concediul prenatal berescu_laura berescu_laura Buna ziua as avea o intrebare:cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani? Eu ar trebui sa nasc in noiembrie 2015, de ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)