avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masuri suspendare sub supraveghere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masuri suspendare sub supraveghere

am avut un proces ca inculpat pt abuz in serviciu si am primit o pedeapsa de 1 an inchisoare cu suspendare sub supravegere pe 4 ani.una din masuri este 'sa anunte in prelabil ,orice schimbare de domicilu,resedinta si orice deplasare ce depaseste 8 zile,precum si intoarcerea".intrebarea mea este,daca voi incheia in contract de munca in strainatate,pot sa plec?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:52, 25 Ianuarie 2011
Nu.
Potrivit dispoz. art.. 86 ind.3 C.pen.
"Pe durata termenului de încercare, condamnatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor;
b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
Datele prevăzute în alin. 1 lit. b), c) şi d) se comunică judecătorului sau serviciului stabilit în alin. 1 lit. a).(Serviciul de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor)"
Cum textul nu interzice un loc de munca in strainatate, ci impune doar comunicarea si justificarea schimbarii acestuia, nu vad care ar fi impedimentul.
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
ContSters53919, utilizator
avocat_eva_carbunaru a scris:

Cum textul nu interzice un loc de munca in strainatate, ci impune doar comunicarea si justificarea schimbarii acestuia, nu vad care ar fi impedimentul.

Lit.a) din articolul citat de dumneavoastra
Dupa parerea mea ar trebui sa existe o modalitate.
Mergeti si vorbiti acolo si vedeti ce va spun.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dupa parerea mea ar trebui sa existe o modalitate.
Mergeti si vorbiti acolo si vedeti ce va spun.

perfect de acord.
nu se interzice parasirea tarii.
iar cu semnatura,se poate rezolva.
mergeti si vorbiti si vedeti cum rezolvati.

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere cu obligatia de a nu conduce timp de 6 ani nikolos nikolos nu inteleg si nu am gasit art. in care sa-l incadreze pe inculpat , ca nu mai are voie timp de 6 ani sa conduca . asta asa de cultura generala ca normal daca ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri dedu3rd dedu3rd Buna ziua, In urma cu 3 luni am fost condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendarea pedepsei si 3 ani si 6 luni termen de incercare , dupa 3 luni ... (vezi toată discuția)
Suspendare sub supraveghere lorenzo30 lorenzo30 buna ziua , am avut un accident de masina acum 5 ani si inca se judeca procesul pe partea civila , pe parte penala am primit 3 ani cu suspendare si ... (vezi toată discuția)