am avut un proces ca inculpat pt abuz in serviciu si am primit o pedeapsa de 1 an inchisoare cu suspendare sub supravegere pe 4 ani.una din masuri este 'sa anunte in prelabil ,orice schimbare de domicilu,resedinta si orice deplasare ce depaseste 8 zile,precum si intoarcerea".intrebarea mea este,daca voi incheia in contract de munca in strainatate,pot sa plec?
va multumesc!
Nu se poate intrucat in atari conditii condamnatul nu poate sa respecte prevederile art.86 c.pen, "sa se supuna masurilor de supraveghere" dispuse de instanta.
Nu vad condamnatul facand naveta intre locul de munca dintr-o "x" tara pentru a se prezenta in fata organelor prevazute la lit a a acestui articol,din Romania ,sa anunte eventuale schimbari de domiciliu,resedinta sau orice alta deplasare,sa justifice eventuala schimbare a locului de munca din acea tara,etc.
Este vorba despre un cetetan roman,care incalcat legea penala romana,pe teritoriul Romaniei,deci a unei persoane aflate in executarea unei pedepse.
Masurile de supraveghere dispuse de organele romane nu pot fi delegate altor organe responsabile din alte tari.
Trafic de droguri
dedu3rd
Buna ziua,
In urma cu 3 luni am fost condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendarea pedepsei si 3 ani si 6 luni termen de incercare , dupa 3 luni ... (vezi toată discuția)