avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... UN SUBIECT MAI DELICAT-----VA ROG SA MA AJUTATI!VA ROG ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

UN SUBIECT MAI DELICAT-----VA ROG SA MA AJUTATI!VA ROG DIN SUFLET!

Buna ziua!Am si eu un caz si as dori niste sfaturi !

Pe scurt,am montat unchiului meu care este primar intr-o comuna doua centrale termice pe combustibil solid in valoare de 35 000 Ron in decursul a doi ani pe care dansul nu mi le-a platit!Sunt constient ca foarte greu mai pot scoate banii de la dansul ,insa.....am facut afaceri cu dansul iar eu i-am oferit mita in valoare totala de peste 70 000 de ron!Anul trecut am sesizat DNA si am facut auto denunt !Cei de la DNA au inceput cercetarile insa domnul primar a avut relatii si doamna procuror mi-a sugerat sa imi schimb declaratia si ca ea imi garanteaza ca imi voi primii banii!Deasemenea am facut evaziuni fiscale cu fiul domnului primar emitandu-i facturi de peste 100 000 de ron pentru a se scade de la tva dupa care eu am cesionat firma!In urma acestor facturi fiul domnului primar urma sa imi dea suma de 5 000 de ron!
Daca voi resesiza DNA si voi scoate la iveala si evaziunile fiscale facute ce voi pati eu,mai exact cati ani de inchisoare pot primi si ce pot patii dansii?
Din suflet doresc sa nu ma judecati gresit,nu vreau sa fac rau nimanui,mai ales mie,insa acest domn,daca pot sa il numesc asa,mi-a ruinat viata!Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: termofretto , utilizator 14:43, 24 Ianuarie 2011
daca aveti impresia ca primarul v-a ruinat viata, o sa vedeti ce poate face DNA daca nu iese asa cum vrea. din denuntator veti deveni instigator sau chiar capul unei retele. va spun din experienta mea de avocat penalist, cu dosare la DNA.

daca va schimbati declaratia veti avea sansa unica de a fi urmarit ptr fals in declaratii, la libera alegere a procurorului. In acest moment DNA are un dosar deschis si va face rost d eun inculpat indiferent cine va fi acesta, in masura in care reuseste sa dovedeasca ceva. singurul semn de intrebare este cine va fi acarul Paun?

aveti grija si consultati un avocat inainte de face orice actiune. Sa nu ajungeti din denuntator, inculpat in baza unui consurs de infractiuni.

In cazul evaziunii nu exista cauza de impunitate ca la infractiunile de dare / luare de mita. puteti fi pedepsit chiar daca sunteti denuntator, in plus va trebui sa returnati si prejudiciul calculat de ANAF. daca nu il returnati, pedeapsa nu va fi diiminuata, cel mult se vor aplica circumstante atenuante desi motivul ptr care faceti autodenuntul nu va garanteaza acest lucru.
sunt de parere sa va rezumati la primul autodenunt si sa nu mai faceti altele
dar primul autodenunt si la indrumarea doamnei procuror mi-am schimbat declaratia si dosarul a fost inschis!mai pot face ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare de mita ancuta-asoltanei ancuta-asoltanei Sa zicem ca X da mita unui prieten din copilarie,ajuns functionar public,pentru a-i urgenta eliberarea unui certificat de urbanism!Se organizeaza un ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa joel joel Buna ziua...acum un an am facut o plangere la DNA Bucuresti impotriva unui domn care din sursele mele era angajat la DNA Brasov si care facea presiuni asupra ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? AnaMarie AnaMarie Buna seara, O persoana care a facut bani din redactare de referate pe internet, si datoreaza un impozit catre stat de aproximativ 13 000 ron poate primi ... (vezi toată discuția)