avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj voluntar

Am o nelamurire.In anul 2004 s-a realizat partajul voluntar intre succesorii de drept ai rudelor sotului meu.Tatal lui si ceilalti 3 frati.Au mers la notar si s-au inteles intre ei si s-a impartit in mod echitabil totul.Sotul meu a divortat in 2007 sotia lui si in 2008 s-a casatorit cu mine.Dupa ce ne-am casatorit ,am cumparat partea de teren a unuia dintre fratii lui socrul meu.Deoarece nu e in localitatea noastra a fost de acord sa ne vanda cu contract de vanzare cumparare terenul si un imobil care se afla pe partea lui de teren ,mentionat si in acel partaj voluntar. Acum ,ne-am trezit in mijlocul unui proces de constatare a simulatiei partajului voluntar ,proces intentat de fosta sotie sustinind ca a avut o intelegere verbala cu unchiul in ceea ce priveste terenul si casa pe care am cumparat-o.Si mai doreste anularea absoluta a contractului de vanzare cumparare al nostru.Poate sa ceara constatarea simulatiei in conditiile in care nu exista nici un act secret,nu a fost straina de acel partaj voluntar (ea a fost mandatata de unchiul meusa semneze in numele lui la notariet),unchiul nu a avut niciodata o intelegere in acest sens,ea sustinand cu martori ca i-a dat 6000lei .?Anularea absoluta a contractului de vc nu este supusa unei prescriptii extinctive? Va rog sa-mi raspundeti ca e foarte incalcita situatia.

Alte discuții în legătură

Ce fel de actiune? irbo irbo buna ziua. am urmatoarea problema si as avea nevoie de cateva idei daca se poate. este vorba de un partaj urmare divortului. bun de partajat un imobil plus ... (vezi toată discuția)
Anulare act de partaj voluntar suvagau_elena suvagau_elena Buna ziua! Am si eu o intrebatre la dvs. Tatal meu a decedat in anul 2000, mostenitori fiind mama si 2 copii ( eu si sora mea). Eu am facut renuntare la ... (vezi toată discuția)
Sentinta favorabila cuziamusia cuziamusia In calitate de reclamant am obtinut ceea ce am cerut in justitie dar nu stiu care ar fi urmatorul pas. Avocata care ma asistat este in concediu de ... (vezi toată discuția)