avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta favorabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta favorabila

In calitate de reclamant am obtinut ceea ce am cerut in justitie dar nu stiu care ar fi urmatorul pas. Avocata care ma asistat este in concediu de maternitate.
17.12.2013
Ora estimata: 9:00
Complet: civ R14
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite cererea de apel formulată de reclamantul ........... împotriva sentinţei civile nr........ pronunţată de Judecătoria Iaşi pe care o schimbă în tot si în consecinţă: Admite acţiunea civilă formulată de reclamantul ........... în contradictoriu cu pârâţii ............, ............... în nume propriu şi ca reprezentant legal al minorului .................., ............... şi ..................... Constată simulat contractul de vânzare – cumpărare autentificat sub nr...................... de BNP ................. si ............... Constată lipsit de efecte juridice între părţi actul public încheiat în disimularea raportului juridic real, raport existent între pârâţii ............... şi ................. în calitate de vânzători şi pârâta .................. în calitate de cumpărător. Constată nulitatea absolută a contractului de de vânzare – cumpărare autentificat sub nr................ de BNP ...................... Obligă pârâţii ....................., .......................... în nume propriu şi ca reprezentant legal al minorului ....................... să îi plătescă reclamantului ..................... suma de 1820,15 lei cheltuieli de judecată la fond şi în apel. Obligă pârâţii ......................, ......................... în nume propriu şi ca reprezentant legal al minorului ...................... la plata sumei de 6191,5 lei reprezentând taxă judiciară de timbru platita de reclamant la fond şi în apel.
Document: Hotarâre 689/2013 17.12.2013

24.03.2014
Ora estimata: 9:00
Complet: civ R14
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Dispune îndreptarea din oficiu a erorii materiale strecurate în dispozitivul deciziei civile nr.......... în sensul că se va menţiona " Constată nulitatea absolută a contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. ............ în loc de " Constată nulitatea absolută a contractuluide vânzare cumpărare autentificat sub nr. ............ de BNP ......... cum din eroare s-a menţionat
Document: Încheiere de şedinţă (secretă) 62/2014 24.03.2014
Solicitati legalizarea sentintei.
mai am cateva indoieli:
unde se face legalizarea?
cum obtin plata cheltuielilor de judecata?
in acest moment, in cartea funciara apare ca unic proprietar al imobilului fosta mea sotie, drept pe care ea si la inregistrat in baza contractului de v-c, contract pe care eu l-am probat ca simulat si in consecinta a fost anulat prin aceasta sentinta. dupa legalizare sentintei trebuie sa o prezint la cartea funciara unde sa cer modificarea titlului de proprietate, adica sa apar ca coproprietar, s-au pot deschide partajul in baza sentintei?
i-am propus fostei sotii un acord amiabil dar nu accepta. trebuie sa incerc medierea prin intermediul unui mediator, s-au pot deschide direct partajul?
in cazul ca ma voi vedea obligat sa deschid partajul, pot cere ca fosta sotie sa plateasca cheltuielile de judecata?
pana la urma fosta sotie si a declarat recurs si la curtea de apel. am cerut respingerea acestuia si obligare ei la plata cheltuielilor. curtea i-a respins recursul si mentine sentinta neschimbata tribunalului. in solutia pe scurt a curtii nu se mentioneaza daca este obligata si la plata cheltuielilor de judecata de la curtea de apel.
in acest moment, in cartea funciara apare ca unic proprietar al imobilului fosta mea sotie, drept pe care ea si la inregistrat in baza contractului de v-c, contract pe care eu l-am probat ca simulat si in consecinta a fost anulat prin decizia tribunalului, acum confirmata si de curtea de apel. presupun ca fosta sotie nu va ajunge si la tribunalul suprem. dupa legalizare sentintei trebuie sa o prezint la cartea funciara unde sa cer modificarea titlului de proprietate, adica sa apar ca coproprietar, s-au pot deschide partajul in baza sentintei?
i-am propus fostei sotii un acord amiabil dar nu accepta. trebuie sa incerc medierea prin intermediul unui mediator, s-au pot deschide direct partajul?
in cazul ca ma voi vedea obligat sa deschid partajul, pot cere ca fosta sotie sa plateasca cheltuielile de judecata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
cuziamusia, utilizator
cel mai nsdicat ar fi sa consultai un avocat care, studiind actele sa va raspunda competent si exact.
in principiu trebuie legalizata si pusa in executare.

medierea nu mai este obligatorie, puteti deschide direct partajul si da, puteti cere si in acest proces cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cuziamusia cuziamusia asa cum ne-am inteles, cu banii trimisi de mine in Ro sotia a cumparat un apartament. pt ca sa nu fie bun común, ea a profitat de faptul ca eu ma aflam la ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara daniel_fergusson daniel_fergusson Va rog, poate ca cineva imi poate explica partea a 2a din extrasul de cartea funciara: A. Partea I. DESCRIEREA IMOBILULUI \"Unitate individuala\" Se ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)