avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

asa cum ne-am inteles, cu banii trimisi de mine in Ro sotia a cumparat un apartament. pt ca sa nu fie bun común, ea a profitat de faptul ca eu ma aflam la lucru in strainatate si la pus pe numele fratelui sau. apoi a divortat (divortul a durat doar 3 luni !!!) de mine in lipsa si fara stirea mea. dupa ce divortul a devenit definitiv a trecut apartamentul pe numele sau, ca bun propriu si apoi s-a casatorit cu amantul.
la intoarcerea din strainatate am aflat de toata istoria si am initiat actiune in declararea simulatiei. am pierdut in prima instanta dar am castigat la tribunal, la apel.
cand devine definitiva decizia? cand si cum voi putea initia actiunea de partajare?
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
cuziamusia, utilizator
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 18:14, 18 Iunie 2014
Asteptati sa primiti motivarea hotararii date in apel, Hotararea se termina cu : termen de recurs in 15 zile de la comunicare. Daca in intervalul de 15 zile calendarisitice nu se depune recursul, atunci hotararea devine definitiva.
Cu hotararea respectiva ,va adresati unui executor judecatoresc apoi faceti pasii indrumati de acesta.
Succes.
Veti putea introduce actiune de partajare a bunului atunci cand acesta ar deveni comun, adica dupa ce hotararea care constata acest fapt este una irevocabila.

Deci dupa expirarea tremenului de recurs, daca nu se declara recurs sau dupa judecarea recursului, daca veti avea castig de cauza.
Eu n-as astepta recursul, oricum hotararea e definitiva si pana se termina partea administrativa a procesului de partaj, cred ca e gata si recursul.
Pe divort ati mai atacat hotararea?
nu inteleg la ce va referiti cu "Pe divort ati mai atacat hotararea?"
daca va referiti la hotararea de divort, n-am atacat-o desi daca o faceam puteam sa desfac divortul pt ca instanta a trimis citatiile si hotararea la o adresa falsa, cea comunicata de fosta sotie si nu la domiciliul meu real, cel inregistrat la evidenta populatiei
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
cuziamusia, utilizator
sedinta (Tribunalul Iasi) in care s-a dat sentinta s-a desfasurat pe 27.12.2013. trebuie sa astept ca ambele parti sa primim sentinta si apoi sa treaca inca 15 zile?

Alte discuții în legătură

Sentinta favorabila cuziamusia cuziamusia In calitate de reclamant am obtinut ceea ce am cerut in justitie dar nu stiu care ar fi urmatorul pas. Avocata care ma asistat este in concediu de ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara daniel_fergusson daniel_fergusson Va rog, poate ca cineva imi poate explica partea a 2a din extrasul de cartea funciara: A. Partea I. DESCRIEREA IMOBILULUI \"Unitate individuala\" Se ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila partaj andrei_ionescu andrei_ionescu am o hotarare irevocabila de partaj din martie anul acesta , in care se decide constatarea nulitatii recursului partii adverse intrucat nu a motivat in ... (vezi toată discuția)