avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti pe cat se poate intr-o problema legata de indemnizatia si concediul de crestere copil pana la varsta de 2 ani.
Am nascut in 2010 luna octombrie; in momentul de fata sunt inca in cele 126 zile care se iau inainte de intrarea in concediul de crestere copil.
Datorita faptului ca fiul meu are doar 3 luni as vrea sa intru in concediul de crestere inca 3 luni pana ce ii diversific alimentatia si se poate descurca cat de cat; cele 3 luni ar insemna ca sa ma intorc la munca incepand cu 1 mai.
Deci, incepand cu 1 mai eu sa imi incep munca si sa intre tatal in concediu pana ce copilasul implineste varsta de 2 ani.
Este posibil acest scenariu sau nu?
Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 15:39, 24 Ianuarie 2011
Da, se poate. Stiu pe cineva cu o situatie asemanatoare.
Inteleg ca doriti sa efectuati cele 126 zile.Dupa implinirea celor 126 zile depuneti dosarul pentru indemnizatie crestere copil 2 ani.Cand veti dori sa reveniti la serviciu,adresati o cerere angajatorului de incetarea suspendarii contractului de munca.In acelasi timp sotul va face cerere de acordare CIC pana la implinirea varstei de 2 ani si implicit de suspendare a contractului de munca.Isi va intocmi si dumnealui dosarul de acordare a indemnizatiei.
Aveti in vedere daca sotul indeplineste conditiile de acordare CIC-12 luni inaintea nasterii copilului sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit.
Mii de multumiri pentru raspuns.
Nu imi era clar daca noua lege ingradeste cumva dreptul tatalui de a continua concediul de crestere copil inceput de mama.
O zi buna
Dat fiind faptul ca nasterea s-a produs inainte de 01.01.2011 oricum vi se aplica vechea reglementare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal pentru alaptare Geani80 Geani80 Momentan ma aflu in concediu postnatal, cele 126 de zile de concediu maternal urmand sa expire pe 4 octombrie. Sotul meu va intra in concediu de cresterea ... (vezi toată discuția)
Cic maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, am un angajat care are sotia gravida. ea nu poate intra in CIC pt ca nu este asigurata si vrea sa intre el. [b]va intra in CIC dupa ce expira cele ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lehuzie todirascuionela todirascuionela Am copil de 2 luni jumatate. Daca sotul meu a depus actele de concediu pentru crestere copil pana la 2 ani ,dupa 42 zile de la nastere , eu mai beneficiez in ... (vezi toată discuția)