avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... preaviz si somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

preaviz si somaj

am fost in preaviz 15 zile lucratoare de pe 3.01 pina pe 21.01,si am facut dosar ptr somaj dar mai am nevoie de actul precum s-au facut platile la finante pe care angajatorul nu m-ia dat-o inca,cite zile dupa terminarea preavizului mai am ca sa depun ptr somaj ca sa am continuitate?va multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:39, 24 Ianuarie 2011
Pentru a beneficia de continuitate,dosarul de somaj se depune in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului individual de munca.
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 113.
Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
...
j) neeliberarea de cãtre angajator, persoanelor cãrora le înceteazã raporturile de muncã sau de serviciu, a documentelor prevãzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj.

Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
...
b) cele prevãzute la lit. c), e), g) şi i), cu amendã de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Art. 116.
(1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevãzute la art. 113 se realizeazã de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi de cãtre alte organe care, potrivit legii, au dreptul sã efectueze control.

2. Asadar adresati-va cu sesizare la ITM si AJOFM
3. Daca depuneti actele mai tarziu de 30 de zile de la concediere (dar nu mai mult de 12 luni) veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru somaj petrica--91 petrica--91 Am cerut adeverinta de salar pt. somaj in urma cu 10 zile la firma ce am lucrat anul trecut si ma tot amina ca nu are timp. Ce sa fac? Restul actelor le am .Mi ... (vezi toată discuția)
Banca nu a vrut sa-mi elibereze adeverinta pentru somaj decat dupa o luna cristina_2345 cristina_2345 Buna ziua, Banca la care am lucrat pana pe data de 24.04.2010 (concediere colectiva) a refuzat sa-mi dea adeverinta pentru somaj - am primit-o de-abia pe ... (vezi toată discuția)