am urmatoarea situatie :
am colaborat cu firma x timp de 2 ani, insa in sistem a fost inregistrata gresit, alt nume alt cui intr-un cuvant alta firma
deci factura se emitea pe o firma iar marfa se livra si se achita de alta firma.
pana cand am ajuns la incidenta de plata .
fata de firma pt care am emis facturile nu am nicio treaba, s-a emis gresit .
fata de firma care primea marfa si care stampila facturile de primire, eu pot demonstra chestia asta in instanta fara implicatii fiscale negative pt mine?
adica pot demonstra cui i-am livrat marfa #-o
insa idee ca am facturat pe firma x si a primit si a platit firma y, ce implicatii fiscale implica?
Ciudat situatie.
Oare firma catre care se factura si livra marfa nu a observat timp de 2 ani ca factura nu era emisa catre ea, cum o inregistra in contabilitate ?
Iar dumneavoastra cum a-ti putut inregistra o plata care venea de o firma care nu era inregistrata in sistem si nu avea nici o obligatie fata de unitatea dumneavoastra.
Ar trebui stornate facturile si emise in mod corect catre societatea unde au fost livrate marfurile si care a facut plata.
Daca aveti insa un contract comercialsemnat cu cel care ati avut in fapt raporturi juridice, puteti dovedi eroarea.
Insa, ar trebui sa purcedeti la rezolvarea situatiei ivite, urmand sfatul dat de dcozma.