avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare marfa din achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare marfa din achizitii intracomunitare

Buna ziua,

Inregistram in gestiune marfa de la un furnizor extern cu data facturii emise de acesta. Fizic produsele le receptionam cu cateva zile mai tarziu( data se noteaza pe doc de transport). Clientii achita un avans. Putem factura lichidarea( marfa ) catre clienti imediat dupa inregistrarea in gestiune chiar daca nu ajuns efectiv la noi. Unii clienti prefera asa pentru a avea suficient timp sa efectueze plata electronic apoi sa le transmitem produsele cand ajung. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:09, 28 Aprilie 2012
In mod normal nu puteti vinde ce nu aveti in gestiune.Dar puteti emite o proforma pentru a face plata si ulterior dupa incasare, livrati marfa+factura.
Sau puteti emite factura de avans. La livrarea efectiva a marfurilor emiteti factura cu toate materialele livrate si stornati avansul facturat.

Nu aveti cum sa facturati materiale pe care ne le aveti fizic in gestiune, dupa cum nici Dvs. nu puteti receptiona o marfa doar pe baza facturii, fara ca acesta sa fie in gestiune. Cu factura emisa clientilor cum va descarcati?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare avans. este necesar factura? ade31 ade31 Buna ziua, Am incasat in banca un avans de la persoana fizica pentru constructia unei cabane. Firma noastra e platitoare de TVA. Este necesar sa fac factura ... (vezi toată discuția)
Factura catre primarie gabriolet gabriolet Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ... (vezi toată discuția)
Descarcare din gestiune lenareg lenareg Societate vazare marfuri cu amanuntul (diverse).Materiale necesare pentru curatenie etc cum le pot scadea din gestiune .Sunt deductibile fiscal daca se iau ... (vezi toată discuția)