avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

In anul 2007 am fost depistat cu diabet. In perioada noiembrie-decembrie a anului trecut, urmare a unei arsuri la piciorul drept de gr.IV ( accident casnic) am facut o cangrena la laba piciorului ceea ce a determinat amputarea degetelor 4 si 5 si partea corespunzătoare acestora din laba piciorului, ceea ce mi-a determinat o reducere a capacității de a merge considerabila. La momentul acestei internări am descoperit ce firma pentru care lucram nu-și mai plătise datoriile către stat (CAS) de aproape un an, motiv pentru care n-am putut beneficia de concediu medical, iar în acest moment se afla în procedura de lichidare judiciara. Menționez ca în aceasta perioada am stat acasă fără nici un venit, iar tratamentul a necesitat cheltuieli financiare deosebite.
In cursul zilei de azi, urmare a unui control medical pe aceeași problema cu piciorul, s-a depistat ca trebuie din nou internare care se va lăsa cu o noua amputare ceea ce-mi va afecta și mai mult capacitatea de deplasare. Mai mult , medicul mi-a spus ca de acesta data nu voi mai avea voie sa pun piciorul în pământ aproape 3 luni și după aceea alte 3 luni pentru refacerea capacităților parțiale de a merge.
Întrebarea mea este : Cum sa procedez ca sa pot beneficia in acesta perioada de un venit deoarece sunt căsătorit, soția este profesoara și avem și un copil de 14 ani. Mi s-a spus ca trebuie sa ma încadrez in Legea 263/16.12.2010. Am citit pe net legea dar sunt total nedumerit deoarece nu găsesc si normele de aplicare, la care se face permanent referire.
Va mulțumesc anticipat pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Adina-Bianca Popea , Avocat 18:35, 24 Ianuarie 2011
Buna seara,
Desi nu cunosc procedura cu lux de amanunte, pasii ar fi cam urmatorii>
Trimitere de la medicul de familie pentru expertiza medicala pentru constatarea incapacitatii de munca.Pe site-ul Casei judetene de pensii de care apartineti ar trebui sa scrie ce documente va trebuiesc si carui cabinet de medicina muncii sa va adresati.
Dupas examinare, medicul de medicina muncii constata incsapacitatea de munca, daca este definitiva sau temporara si in functie de aceastsa ar trebui sa primiti pensie de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile iesirii la pensie de boala sarcinschi sarcinschi Sotul meu are 50 ani, , iar dupa o zi de efectuare a preavizului, s-a internat in spital pentru ca avea o rana la picior, foarte urata, care a dus mai apoi la ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii :vizita medicala Petre36 Petre36 Buna ziua.Sper sa ma puteti indruma.Sint inginer , IT , am lucrat intotdeauna numai in strainatate.Intors in tara , mi am gasit , dupa aproape 2 ani de cautare ... (vezi toată discuția)
Transplant de membre robert_boitan robert_boitan In urma accidentului suferit la munca din 31 august 2011,mi sau amputat piciorul drept de deasupra genunchiului si 4 degete de la mina dreapta...Am inteles ca ... (vezi toată discuția)