am o II si platesc impozit in sistem real. Intrebarea este daca pe viitor pot sa beneficiez de CCO, daca venitul net pe 2010 este zero( firma este deschisa in sept), iar cheltuielie 2600 ron. Specific ca impozitul de 16% este platit pe 2010, dar prin declaratie 200 practic mie mi se restituie acel impozit platit, concluzia.....nu mai am platit impozitul pe venit
Va multumesc pt. raspuns.
Ideea este daca se poate face un "artificiu".
Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON
3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
declaratia 220 - am estimat un venit brut de 1000 ron, cheltuieli deductibile estimate 500 ron si venit net estimat 500. Conform deciziei de impunere am platit 80 ron.pe anul 2010.