avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC

am o II si platesc impozit in sistem real. Intrebarea este daca pe viitor pot sa beneficiez de CCO, daca venitul net pe 2010 este zero( firma este deschisa in sept), iar cheltuielie 2600 ron. Specific ca impozitul de 16% este platit pe 2010, dar prin declaratie 200 practic mie mi se restituie acel impozit platit, concluzia.....nu mai am platit impozitul pe venit
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:00, 24 Ianuarie 2011
stie cineva sa-mi raspunda? Am intrebat 3 contabli si la adm. financiara si nimeni nu stie sa-mi raspunda.
Singura care va poate raspunde corect este Agentia Judeteana de Prestatii Sociale care aproba CCC, calculeaza si plateste indemnizatia pentru CCC.
Va multumesc pt. raspuns.
Ideea este daca se poate face un "artificiu".

Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON

3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.

declaratia 220 - am estimat un venit brut de 1000 ron, cheltuieli deductibile estimate 500 ron si venit net estimat 500. Conform deciziei de impunere am platit 80 ron.pe anul 2010.
1. Ce ati citat dvs. este din OUG 148/2005.
2. Dvs. veti beneficia deprevederile OUG 111/2010 care se aplica de la 01.01.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului gambarone gambarone Daca lucrez cu jumatate de norma, adica am contract de munca de 4 ore pot beneficia de CCO? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil stoicadanielapia stoicadanielapia Buna ziua , Sunt insarcinata in 3 luni . In momentul de fata sunt angajata de circa un an la un magazine unde castig undeva la 1500 ron . Pe langa acest ... (vezi toată discuția)
Stimulent pentru crestere copil irumes irumes In cazul meu este vorba despre faptul ca urmeaza sa nasc in luna martie 2016. Nu am desfasurat activitati care sa genereze venituri pe baza de cim in ultimele ... (vezi toată discuția)