avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de cresterea copilului

Daca lucrez cu jumatate de norma, adica am contract de munca de 4 ore pot beneficia de CCO?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 1 Decembrie 2009
1. Da, veti beneficia de CCC si indemnizatia aferenta deoarece OUG 148/2005 nu distinge conditiile in care au fost obtinute veniturile.
2. Iata ce spune OUG 148/2005:
Art. 1. -
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia cresterea copilului rodi_ali rodi_ali Am si eu o nelamurire. Nu lucrez momentan nicaieri, si am ramas insarcinata. ce pot face pt. a beneficia de indemnizatia pt. cresterea copilului? se poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc gyuly_11 gyuly_11 am o II si platesc impozit in sistem real. Intrebarea este daca pe viitor pot sa beneficiez de CCO, daca venitul net pe 2010 este zero( firma este deschisa in ... (vezi toată discuția)
Modificare indemnizatie crestere copil BUNICA2009 BUNICA2009 BUNA ZIUA, am o intrebare,este adevarat ca s-a modificat cuantumul indemnizatiei de crestere copil? am auzit ca daca indemnizatia reprezinta mai putin decat ... (vezi toată discuția)