In cazul meu este vorba despre faptul ca urmeaza sa nasc in luna martie 2016. Nu am desfasurat activitati care sa genereze venituri pe baza de cim in ultimele 12 luni astfel incat, potrivit OUG 111/2010, sa pot beneficia de concediu ptr crestere copil si indemnizatie. Intrebarea mea este> pe langa alocatia de 200 lei pe care o voi primi ptr copil, mai pot beneficia de vreo alta indemnizatie.... poate vreun stimulent sau ajutor de la primarie, sau din bugetul asigurarilor sociale, ceva? Stiu ca in OUG 148/2005, se mentiona undeva, parca la art. 3 ,, alin.(1) In perioadele in care beneficiarii drepturilor prevazute la art. 1 alin. (1) realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda un stimulent in cuantum lunar de 300 lei (RON), situatie in care plata indemnizatiei de 800 lei (RON) se suspenda.
(2) Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei (RON).
Intrucat din ce ati postat reieseca nu veti beneficia de indemnizatia pentru CCC, nu veti primi decat alocatia de stat pentru copil in cuantum de 200 lei pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
Daca tatal copilului indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci acesta poate solicita acordarea directa a stimulentului de insertie , sens in care va primi : salariul de la angajator + stimulent de insertie(500 lei) + alocatia de stat pentru copil (200 lei pana la varsta de 2 ani).