avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contributiei pentru asigurari de sanatate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contributiei pentru asigurari de sanatate retroactiv

Buna seara
Intrebarile sunt pentru un PFA
Legea privind plata CAS (contributia pentru asigurarea de sanatate) a fost data in anul 2009, acum ei imi trimit instiintari cu sume restante din anul 2005.Este legal ce fac ei si trebuie sa platesc retroactiv?
In cazul in care sunt angajat la o societate comerciala cu carte de munca si se plateste CAS se calculeaza la fel si pentru PFA
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 13:16, 14 Februarie 2011
grandanat a scris:

N-am scris destul de clar? In cazul in care PFA e si angajat cu CIM contributia la pensii nu se plateste(binenteles contributia pentru veniturile ca PFA).


Aici era vorba de contributia la sanatate!!! Vedeti mai sus. S-a creat o confuzie deoarece lauraadriana s-a exprimat din neatentie, in finalul postarii, prin termenul CAS (Contributie de Asigurari Sociale), dar citatul dat este din legea sanatatii. Contributia la sanatate se reda prescurtat CASS (Contributie de Asigurari Sociale de Sanatate). Dumneavoastra v-ati referit la pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - salariat si pfa dacibeze dacibeze Plata asigurarilor de sanatate in cazul in care esti salariat si ai si un P.F.A. este obligatorie? (vezi toată discuția)
Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)