avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical si, in continuare, prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical si, in continuare, prenatal

Buna seara!
Am si eu o nelamurire:de ce se "bat" cele 2 doctorite (ginecolog si de familie) ale mele pe cateva zile de concediu medical si prenatal.Doctorul meu ginecolog mi-a dat concediu medical pe perioada 19/01/11-09/02/11 si apoi in continuare concediu prenatal.Eu ar fi trebuit sa intru in prenatal din data de 04/02/11 dupa calculele doctorului de familie,si pentru cele 5 zile care se suprapun am fost trimisa la ginecolog sa-mi modifice perioada de concediu medical,pana la data de 03/02/11.Dar ginecologul a zis ca nu e nici o problema, medicul de familie sa-mi dea concediu prenatal de pe 10/02/11. Care dintre ei are dreptate?Tin sa precizez ca nu am mai avut niciodata concediu medical.Cod de indemnizatie 01 si cod diagnostic 754.Multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 08:45, 25 Ianuarie 2011
Medicul ginecolog are dreptate!
(OU 158/2005) Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare
Asadar, nu va poate impune vreun medic intrarea in concediu prenatal, el va recomanda ...alegerea este doar a dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical shumy shumy Buna dimineata. Sotia mea este insarcinata in 25 de saptamani. Am vrea ca pana intra in concediul prenatal, undeva la jumatatea lunii februarie dupa ... (vezi toată discuția)
Cand pot intra in prenatal? andreeaclaudia888 andreeaclaudia888 Buna ziua, am citit legea referitoare la concediul de prenatal cu cele 126 de zile din care minim 42 trebuie sa fie pastrate dupa nastere. Sunt in saptamana ... (vezi toată discuția)
42 zile obligatorii de postnatal florin96 florin96 Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau ... (vezi toată discuția)