avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbare incadrare juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbare incadrare juridica

Buna,
am o intrebare referitor la schimbarea de incadrare juridica inainte de a se face fondul , din abuz in serviciu in infractiunea de neglijenta in serviciu. Se poate?
Este posibila schimbarea incadrarii juridice , chiar si in etapa procesuala a recursului.

Infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor presupune a savarsi aceasta fapta cu intentie , producandu-se , totodata, un prejudiciu.

O alta infractiune in legatura cu atributiile de serviciu este neglijenta in serviciu , insa forma de vinovatie este intentia ( fapta este comisa din neglijenta, omisiune , imprudenta ).

Asadar, culpa cu prevedere ( in cazul in care faptuitorul a prevazut rezultatul faptei sale, si a acceptat acel rezultat ) sau culpa fara prevedere ( faptuitorul nu a prevazut rezultatul faptei sale, desi putea sau trebuia sa-l prevada ) trebuie sa fie cuprinsa in latura subiectiva a infractiunii , parte a elementul material.

Relevante, in acest sens sunt si scopul , mobilul conduitei antisociale, care vor fi apreciate de instanta de judecata, in vederea individualizarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul în serviciu versus neglijenþa în serviciu amcteam amcteam Rog frumos sa-mi explice si mie cineva avizat care este diferenta corecta dintre aceste 2 infractiuni. (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu ragea doina ragea doina Buna ziua, ma numesc Doina si am si eu o problema mare. Am lucrat timp de 7 luni intr-o banca,pe un post de casier. Aceasta \"banca\"avea mai multe puncte ... (vezi toată discuția)
Infractiune fara vinovatie Bencipici Bencipici Art. 16 Noul Cod de Procedură Penală Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale Acţiunea penală Categorie: Noul Cod ... (vezi toată discuția)